En tästäkään vuodesta, kyse on vuodesta 1959, muista yhtään mitään. Oli muutettu Vesannolle ja tästä oli tuleva elämäni ensimmäinen kokonainen vuosi yhdellä paikkakunnalla. Vanhoista valokuvistakaan en pysty päättelemään tuon vuoden asioita, mutta onhan se selvää, että olin vanhempieni kanssa tiiviisti kotioloissa. Äiti ei ollut töissä eli mitään ulkoistettua hoitopaikkaa ei minulla ollut. En osaa sanoa, kävimmekö Vesannolta missään edempänä - ei se reissaaminen siihen aikaan ollut mitenkään tavallista. Uskoisin, että oltiin paljon kotona ja käytiin kyläpaikoissa.

Alkuvuodesta maailmalla Fidel Castro vahvisti asemaansa Kuubassa, venäläiset lähettivät satelliittejä avaruuteen suurella innolla ja Kypros itsenäistyi ilman Kreikan ja Turkin lupaa. Suomessa oli hallitusongelmia ja Veikko Vennamo perusti Suomen Pientalopoikien Puolueen. Suomen ja Neuvostoliiton suhteet olivat vähän hankauksissa ja puhuttiin ns. "yöpakkasista". 

Keväällä ja alkukesästä oli aika rauhallista niin maailmalla kuin Suomessakin ja merkittävänä asiana kerrottakoon, että Minigrip-pussit patentoitiin Yhdysvalloissa.

Heinäkuussa eräs vanki sytytti Köyliön varavankilassa patjansa tuleen ja lopulta 16 vankia kuoli. Neuvostoliiton pamppu Hrustsev ja Yhdysvaltain varapresidentti Richard Nixon joutuivat Moskovassa "keittiöväittelyyn", kun Hrustsev ei tykännyt Nixonin esittelemästä tiskikoneesta. Havaijista tuli Yhdysvaltain 50. osavaltio ja tähtilippuun laitettiin yksi uusi tähti. Heinävedellä surmattiin kaksi jyväskyläläistä nuorta naista. Venäläisten lähettämä avaruusalus pääsi kuuhun asti. 

Loppuvuodesta ei tapahtunut mitään järin kummallista. Asterix ilmestyi ensimmäisen kerran ranskalaisessa lehdessä ja venäläisten satelliitti lähetti kuun pimeältä puolelta kuvia.

Ihmisä syntyi runsaasti. En tähän hätään osaa sanoa, miten meidän sukuun - ei ainakaan ihan lähelle. Kirjailija Jari Tervo, laulaja Kauko Röyhkä, Renny Harlin, Eppujen kitaristi Juha Torvinen, kuten myös Aku ja Martti Syrjä (niin ikään Epuista) , laulajat Tommi Läntinen ja Neumann ja kansanedustaja ja "kirkosta erottaja" Päivi Räsänen.

Aika moni kuoli. Tietääkseni ei kovin moni sukulainen kuitenkaan. Arkkitehti Frank Lloyd Wright, näyttelijä Erroll Flynn (Robin Hood) ja olihan noita.