Teen parhaillaan ammattiyhdistystyössäni viimeisä hommia, koska laitan tälle touhulle pisteen tämän vuoden lopussa. Olen ollut enemmän tai vähemmän paikallisen OAJ:n yhdistyksen kuvioissa jo 1990-luvulta alkaen ja jo kaksi vuotta sitten olin valmis laittamaan pisteen tälle touhulle, mutta en vielä silloin päässyt irti, mutta nyt on sen aika. 

Tämän hallituskauden ajan olen ollut yhdistyksemme omistaman mökin, Lipetin, hallitusvastaava ja työhöni on käytännössä kuulunut mökin varauskirjan ylläpito ja sitten isännistön ja hallituksen yhteistyön koordinointi. Tänä vuonna, kevään jälkeen, olen joutunut sitten tekemään jopa enemmän kuin tehtäviini olisi kuulunut ihan vaan sattuneesta syystä, mutta en toki ole sitä kokenut mitenkään rasittavana - asiat, joiden takia olen joutunut hieman ekstraa tekemään ovat olleet sinänsä hyvin harmillisia. 

Viime syksynä havaittiin, että mökkisaunan alimman hirsivarvin hirret ovat saaneet kipeää eli jossain määrin lahonneet. Hyvin moninaisten vaiheiden jälkeen saimme lopulta tehdyksi remonttipäätöksen ja palkatuksi ammattimiehen tekemään remontin. Homma alkaa nyt ihan tässä tämän viikon alussa tai viikon aikana.

Päätimme Markun kanssa nopeuttaa ja helpottaa remontti-Hannun hommia ja kävimme eilen purkamassa ja järjestämässä Lipetin saunan siihen kuntoon, että korjaushommat pääsevät nopeasti alkuun. Meillä oli mukana sorkkaraudat - ei muita työkaluja ja eihän siinä kymmentä minuuttia enempää kulunut, kun lauteet olivat jo matkalla jätemaailman laajaan avaruuteen.

hajotus.jpg

Kun saimme lauteet irti, oli vuorossa työn raskain homma. Meidän piti nimittäin irrottaa ja raahata vesipata ulos. Padan vesiastia on irtonainen teräsjuttu ja se lähti kevyesti pois paikaltaan, mutta itse se muuripata oli painava. Sitä ei kylläkään tarvinnut varsinaisesti irrottaa - se lähti ihan kantamalla ja vierittämällä. Siinä sitten kun lähdimme sitä pyörittämään mökin nurkalta viidenkymmenen metrin päähän parkkipaikan viereen, alkoivat betonikappaleet putoilla padan sisästä ja loppujen lopuksi meillä oli aika murskaantunutta betonia koko matkan täydeltä eli siivoamista riitti sitten.

Kiuas otettiin pois paikaltaan ja siirrettiin mökin terassille. Sitä ei tarvitse uusia eli se viedään takaisin paikalleen, kunhan sauna valmistuu. Ennakoitu valmistumisaika on noin kuukausi.

Loppujen lopuksi koko saunan purkaminen kesti reippaan puolitoista tuntia ja kaatopaikalle vietävä kasakaan ei sitten kovin suureksi muodostunut.

j%C3%A4tteet.jpg