Tässä tapauksessa otsikkoni on yleisurheiluaiheinen, kuten näin syksyisin aina. Vaikka valtakunnallinen mielenkiinto on vuosien varrella päässyt vähenemään, on maaottelu silti aina sen kaltainen tapahtuma, että se sytyttää suuria joukkoja. Se, mitä molemmissa maissa on huomattu, ovat stadionien katsojamäärät pudonneet. Vielä 70-80-luvulla ja varmaan myöhemminkin ei maaotteluun saanut enää lippuja viikkoa paria ennen tapahtumaa, mutta nykyään lehterit ammottavat tyhjyyttään, mikä on sääli, koska maaotteluiden tuloilla pystyttiin suuressa määrin tulemaan nuorisotyötä ja toki urheiluvalmennusta.

Tänä vuonna kisattiin taas Suomessa, mutta stadionin remontin takia paikkana oli Tampere ja Ratinan stadion. Ilmeisen onnistunut valinta, sillä lauantaina oli paljon katsojia. Nyt tänään (sunnuntaina) ei sitten ollut niin paljon - lieneekö syynä ollut sää vai se, että sunnuntaina ei porukka niin helposti lähde liikkeelle.

ratina.jpg

Olin suhteellisen varma, että Suomi häviää sekä naisten että miesten kisat, kuten nyt sitten kävikin, mutta tiukkaahan tuo oli loppuun asti. Tässä 2010-luvulla vuosina 2012-2015 Suomen miehet ovat ottaneet turpaan todella häijysti, mutta naiset ovat kuitenkin onnistuneet voittamaan mm. viime vuonna jopa 20 pisteellä ja 2012 peräti 36 pisteellä. Tänä vuonna sekä naisten että miesten maaottelu pysyi mielenkiintoisena ihan loppuun saakka ja vasta miesten 1500 m ratkaisi pelin Ruotsille ~ tylysti kylläkin kolmoistappiona Suomelle. Naisten kisa ratkesi hieman aikaisemmin.

Ratkaiseva laji oli kyllä lopulta miesten keihäs, jossa ruotsalaiset Kim Amb etunenässä pöllyttivät suomalaiset oikein kunnolla. Ihan en tähän hätään muista, milloin noin hölmösti on viimeksi käynyt jos koskaan. Kokonaisuuten sekä naisten että miesten puolella suomalaisten ongelmana ovat juoksulajit 800 metristä 10000 metriin saakka. Siellä tulee ihan järjettömiä tappioita ihan solkenaan eikä niitä sitten saada kirityksi muissa lajeissa millään. Siinä on Suomen yleisurheilijoiden valmennusjohdolla tekemistä oikein urakalla.

Tänä vuonna miesten puolella komeimmat pisteet täytyy antaa Samuli Samuelssonille, josta tuli kolmoisvoittaja. Hän otti voiton 100 ja 200 metrin juoksussa sekä pikaviestissä. 200:lla syntyi myös uusi komea ennätys ja viestissä peräti Suomen ennätys, joten uljaasti Samuelsson hommansa hoiti. Toinen raju urakoitsija oli Oskari Mörö, joka voitti 400 m:n aidat, oli sileällä 400:lla kakkonen ja ratkaisi pitkän viestin voiton Suomelle. Tässä kuvassa Samuelsson.

samu.jpg

***********

Nyt sitten odottamaan sitä voittoa. Josko sitten ensi vuonna?