Vuosi 1962 ja minä täytin viisi. En voi oikeastaan vieläkään olla varma kaikista lapsuuden tapahtumista - siis oliko kyseessä vuosi 1962, 1963 vai 1961... tapahtumia on paljon ja niistä on tosiaankin päässäni sekava kasa kaikenlaista juttua, mutta kronologisesti en pysty niitä laittamaan mihinkään paikkaan. Meille ostettiin auto joko vuonna 1962 tai 1963, Fiat 600 D, punainen, rekisterinumero KN-636. Myös televisio saapui olohuoneeseemme, mutta en osaa sanoa, oliko se 1962 vai 1963, jompsinkumpsin - yksi kanava siitä näkyi ja telkkarin nimi oli Minerva. Varmasti muistan katsoneeni Bonanzaa.

Maailmalla oli aikamoista kohinaa, kun Kuuba ja Neuvostoliitto tekivät sopimuksia ja samaan aikaan Yhdysvaltojen ja Neuvostoliiton suhteet viilenivät aika radikaalisti. Paavi julisti tammikuussa Fidel Castron kirkonkiroukseen. Kekkonen valittiin uudestaan presidentiksi. U2-vakoojalentäjä vaihdettiin venäläiseen elinkautisvankiin. Pohjanmerellä oli hurja talvimyrsky ja Hampurissa kuoli 300 ihmistä myrskyn nostattamassa tulvassa. John Glenn lähetettiin avaruuteen kiertämään maapallo kolmesti, aikaa kului vajaa viisi tuntia. Euroviisut järjestettiin 18. maaliskuuta Luxemburgissa. Suomi sijoittui seitsemänneksi Marion Rungin "Tipi-tiillä".

Kuubassa tuomittiin Sikojenlahden maihinnoususta 1200 ihmistä vankeuteen. Charles de Gaullella oli levotonta Ranskan johdossa. Espanjan kuningas Juan Carlos meni naimisiin Kreikan prinsessa Sofian kanssa. Natsijohtaja Adolf Eichmann hirtettiin Israelissa. Etelä-Suomessa otettiin kesäkuun alussa käyttöön 90 km/h:ssa kattonopeuskokeilu tutkimusmielessä. Kolme vankia pakeni Alcatrazista eikä heitä ikinä löytynyt. Brasilia voitti jalkapallon MM-kisat.

1. heinäkuuta Suomessa aloitti toimintansa työeläkejärjestelmä. 17. heinäkuuta Nevadassa tehtiin viimeinen ydinasekoe ilmakehässä. Neuvostoliittolainen sukellusvene K-3 sukelsi Pohjoisnavan ali. YK:n pääsihteeri U Thant kävi Suomessa. Marilyn Monroe kuoli. Nelson Mandela pidätettiin.

Lokakuussa julkaistiin ensimmäinen The Beatles-äänitys (Love me do/P.S. I love you). Afrikassa monet entiset siirtomaat itsenäistyivät. Paavi Johannes XXIII kutsui konsiilin koolle ensimmäisen kerran 92 vuoteen. Vakoilulento paljasti Neuvostoliiton rakentavan ohjusalustaa Kuubaan, ydinsodan uhka oli ilmeinen. Myöhemmin kriisi kärjistyi, kun venäläiset pudottivat amerikkalaisen vakoilukoneen Kuuban ilmatilassa. Hieman myöhemmin Hrustsev määräsi Kuubaan matkalla olleet ydinaseet palaamaan Neuvostoliittoon ja kriisi laukesi. Tarvontie Munkkiniemestä Bemböleen avattiin käyttöön.

Meidän sukuumme ei syntynyt kaiketi ketään, ei ainakaan ihan lähisukuun. Moni merkittävä henkilöä syntyi - rokkari Axl Rose, kirjailija Eppu Nuotio, jääkiekkoilija ja sittemmin valmentaja Raimo Summanen, keihäsmies Seppo Räty, puoluepamppu Timo Soini, merkittävä poliitikko ja talousmies Olli Rehn, rockmuusikko Michael Monroe, näyttelijä Tom Cruise, muusikko Andy McCoy, näyttelijä Jodie Foster, jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen ja jälleen kerran monia muita.

Kuolleista mainitsen vain kirjailija Herman Hessen ja auto-onnettomuudessa kuolleen kautta aikain ainoan suomalaisen pituushypyn olympiamitalistin, Jorma Valkaman.