Vuosi 1963 ja minä täytin kuusi vuotta. Tältä ajalta on monia muistoja, mutta ei mitään kovin pitkäjänteisiä. Kesällä oltiin mökillä ja ehkä se oli juuri tämä vuosi, kun ampiaiset pistivät minua niin kovin, että jouduin käymään lääkärissä. Lääkityksen jälkeen sain ajaa Katajan poikien pikaliipparilla eli kannatti joutua piikitettäväksi. Elinpiiri laajeni niin, että osasin kulkea Vesannon kirkonkylällä Hiltuseen ja Toivolaan. Talvella oltiin koko ajan suksilla ja isän perässä kuljettiin kaiken maailman kinkereillä. Pullaa ja kakkua saatiin oikein urakalla. Televisio oli tullut jäädäkseen ja meilläkin kävi vieraita katsomassa milloin mitäkin. Minä tykkäsin kaikenlaisista tietokilpailuista, Rin-Tin-Tinistä, Lassiesta ja Bonanzasta ja kaikenlaisesta urheilusta. Opin kellon, koska muistan katsoneeni lehdestä televisio-ohjelmien alkamisajat ja tiesin milloin mikäkin tärkeä tulee.

Valtakunnassa tehtiin rahauudistus ja entiset sadat markat muuttuivat markoiksi. Alkuvuodesta maailmalla oli kohtuullisen rauhallista. Charles de Gaulle esti Britannian EEC:hen (Euroopan vapaakauppaliitto) liittymisen. Suomi sai luvan ostaa puolustusojuksia ja ostikin niitä Iso-Britanniasta ja Neuvostoliitosta. USA:n kansalaisilta kielletttiin Kuubaan matkustaminen. 

Huhtikuussa Jugoslaviasta tuli  sosialistimaa.Yleisradio perusti Sävelradion ja Kekkoset (Urkki ja Sylvi) tekivät valtiovierailun Jugoslaviaan ja Unkariin. Kekkonen ehdotti, että Pohjoismaat julistettaisiin ydinaseettomaksi  vyöhykkeeksi, mutta se sai nuivan vastaanoton. Kesäkuussa avaruuteen lensi ensimmäinen nainen, neuvosotoliittolaoinen Valentina Tereskova. USA:n presidentti John F.Kennedy vieraili Berliinissä.

Loppukesästä suurvallat solmivat osittaisen ydinkokeita koskeneen sopimuksen. Englannissa tehtiin kuuluisa suuri junaryöstö. Elokuussa Marthin Luther King piti kuuluisan I have a dream-puheensa Washingtonissa suuren mielenosoitusmarssin yhteydessä. Philips esitteli c-kasetin. Suomen kansanedustuslaitos täytti 100 vuotta.

Lokakuussa kuuluisa amerikkalainen näyttelijä Jayne Mansfield vieraili Suomessa. Saksan liittokansleri Konrad Adenauer erosi virastaan. Kansainvälinen olympiakomitea myönsi vuoden 1968 kesäkisat Mexicoon. Kiinalaiset ja neuvostolittolaiset sotajoukot rähisivät Ussuri-joella. Maarianhaminassa 22 ihmistä kuoli, kun lentokone osui lentomajakkaan. Islannin rannikolla syntyi merestä yllättäen saari, Surtsey. USA:n presidentti John F.Kennedy murhattiin 22.11.. Loppuvuodesta Ahti Karjalaisen hallitus kaatui ja tilalle tuli virkamieshallitus.

Nyt kun alan jo muistaa omasta historiastani enemmän, vähennän tätä maailmalla syntyneiden ja kuolleiden määrää, mutta muutaman merkittävän henkilön aion tästäkin eteenpäin mainita.

Syntyneiden joukossa olivat mm. Matti Nykänen ja Quentin Tarantino. Kuolleitakin toki oli - ei ketään minun historiassa merkittävää.