Uusi vuosi on jälleen alkanut. Siis kirkkovuosi, joka lähtee liikkeelle adventista eli joulun odotuksesta. Ensimmäiseen adventtiin kuuluu kirkon maailmassa se, että jumiksessa sytytetään ensimmäinen adventtikynttilä ja toinen asia se, että lauletaan virsi 1 eli Hoosianna. 

Niinpä marssin eilen aamulla Vihdin kirkkoon toteamaan adventin alkamisen. Sen lisäksi, että veisattiin Hoosianna ja myös eka säkeistö virrestä 13, Nyt sytytämme kynttilän, otettiin myös käyttöön uudet kokeilussa olevat virret eli ns. lisävihko. Vihdin seurakunta on hankkinut upouudet veisuuoppaat, jossa ovat mukana nämä lisävihkon värssyt ja nyt on sitten numeroita reippaasti yli yhdeksänsadan - onpa vara valita.

Jumiksen musiikki oli mainiosti valittu. Kaksi urkuria, sellisti (Hannu Kiiski), huilisti/fonisti sekä flyygeli ynnä kirkkokuoro. Kirkkokansaa oli sen verran, että laulu kuulosti ihan laululta, vaikka seassa oli kyllä paljon näitä uusia ja outoja värssyjä.

adventti.jpg

***********

Adventtiin kuuluu myös joulukalenteri, joka useimmiten aloitetaan 1. joulukuuta, mutta kun meillä on noita partipoikia, niin pääsemmekin aloittamaan jo adventtina, koska partiokalenterin ensimmäinen luukku on sovitettu tuohon sunnuntaihin.

kalenteri.jpg