Ammattiyhdistyksemme mökki joutui kesän jälkeen remonttiin, koska saunan alahirret olivat 35 vuoden aikana saaneet sen verran kosteutta, että pieni laho pääsi iskemään. Työ teetettiin tässä kuluneen lokakuun aikana ja pari viikkoa sitten mökki saatiin taas käyttäjien iloksi. 

Markku ja minä olemme tehneet mökillä melkoisesti vapaaehtoistyötä ja siksi olimme kevyesti pohtineet sitä, että mentäisiin heti remontin päätyttyä "korkkaamaan" sauna. Näin ei kuitenkaan päässyt käymään, koska työ valmistui syyslomaviikolla ja olimme poissa kotoa ja siellä oli sitten toinen porukka. Niinpä saunomisemme viivästyi viikolla eli ehdittiin sinne lokakuun viimeisenä lauantaina ihan vaan iltasaunaan.

***********

lipe.jpg

Viime viikonloppuna menimme sitten Irmelin kanssa viettämään rauhallista viikonloppua sellaisella taktiikalla, että Irmeli oli perjantaista lauantaihin yhden ystävämme kanssa siellä ja minä tulin sitten lauantaina. Siivosin kotona huolella ja tein joulujuhlan musiikkiin liittyviä juttuja sekä luin, mutta sitten ajelin mökille lauantaina juuri ennen pimeän tuloa sopivasti, kun Irmeli alkoi lämmittää saunaa. 

Saunassa on näkyvissä uusia asioita. Lauteet, pata, kiukaan ilmanottoputki ja lattia sekä lattiahirren suojapelti. Piilossa on lämpöeristystä ja lattian sähkölämmityspiuha. Itse sauna on edelleen erittäin hyvä ja ne kuuluisat makoisat löylyt tulevat helposti.

lipesaunba.jpg 

*********

Saunottuamme tietenkin söimme. Irmeli teki salaatin ja minä käristin hyvää makkaraa takassa eli hyvin perinteinen mökki-illan eväs. Kuuntelimme radiota ja luimme. Seurasin kyllä toisella silmällä lätkäpeliä, joka päättyi Suomen kannalta huonosti - Tsekki voitti. Uutisvuotokin tuijotettiin. Mökillä ei ole telkkaria, mutta iPad toimii mainiosti.

lipesapuska.jpg

*******

Ulkona oli kylmä, mutta sisällä lämmin. Ilmalämpöpumppu ja takka pitivät siitä huolen.

Aamulla siivosimme mökin ja kävin sitten ottamassa oikein kuvan varhaisesta järven jäätymisestä. En ihan heti tähän hätään muista, että Hiidenvesi olisi ollut jäässä marraskuun 6. päivänä.

j%C3%A4rvi.jpg