Aina näin pitkillä lomilla käymme Kotkassa Irmelin äitiä tapaamassa. Irmelin sisko kävi juuri ennen joulua, joten me päätimme mennä vasta nyt uuden vuoden juhlallisuuksien jälkeen. Viime viikolla olisi kelin suhteen ollut paljon helpompi reissu, mutta kun emme halunneet mennä ihan heti Helenan vierailun jälkeen, päätimme mennä eilen. Lumipyryä luvattiin, mutta ei kovaa pakkasta, jota taas on luvattu loppuviikoksi.  Minä en ole koskaan kovin innokas lähtemään liikkeelle kovalla pakkasella, koska jos auto hyytyy (mikä toki on älyn harvinaista) niin ikävä siellä tien päällä on kököttää. Toisaalta tähän viikolle oli suunniteltukin monenlaista pikku touhua, joten tuo tiistai katsottiin sitten parhaaksi päiväksi lähteä liikkeelle.

Kävimme mennessä katsomassa Irmelin toisen siskon hautaa. Honkanummi oli kovin kaunis yöllisen lumisateen jäljiltä. Haudalla oli muutama kynttilä, mutta ne olivat jo palaneet loppuun, joten lisäsimme sinne yhden ja laitoimme tuon kasvin. (Käsittelin vähän kiveä fotosopilla - nimet ja vuodet pois...)

hauta.jpg

******

Reissu Kotkaan oli sitten melkoista pulkkamäkeä. Lunta tuli mennen tullen aika lailla ja se kasaantui tielle eikä voinut millään muotoa sanoa, että helppo homma. Isot autot pöllyttivät lunta ihan hirveästi ja niiden takana ajaminen oli melkoista sokkohommaa. Toisaalta niiden taakse ei voinut jäädä siksikään, että ne ajoivat ilmeisesti liukkaudesta johtuen hyvin hiljaa ja perässä köröttely olisi sekin ollut vaarallista. Niinpä siellä oli lopulta pakko ohitella näitä isoimpia autoja, mikä ei kerrassansakaan ollut kivaa. Mennessä ei oikeastaan ollut kovinkaan liukasta - takaisin tullessa oli. 

Kotkassa kävimme syömässä ja sitten oltiin muutama tunti Ilonan luona ja sitten vielä kävimme Irmelin tädin luona. Paluumatka oli sitten siinä mielessä hankala, että lumen pöllyämisen lisäksi oli pimeää. Isoja autoja ei onneksi ollut kovinkaan paljon ja sadekin heikkeni oleellisesti pääkaupunkia lähestyessämme. 

Nämä on nämä talven kelit sellaisia, että joskus ihan niiden ansiosta tulee ikävä kesää...huh huh.