Eilen Irmeli sai idean. Kirjaston kirjahyllyn alakaapit ja hyllyissä olevien kirjojen päällä olevat tyhjät tilat ovat jollain salaperäisellä tavalla päässeet menemään ihan sotkuun.

Kuka ja mikä lie tuon sotkun on saanut aikaiseksi, mutta nyt Irmelin hermo pääsi tässä asiassa nousemaan pinnalle ja syntyi päätös, että nyt on alakaapit saatava kuntoon. Ensimmäinen tehtävä oli ihan kerrassaan tyhjentää koko kaapisto ja kuten kuvasta näkyy, niin tavaraa oli enemmän kuin sinne mahtuu.

sotku.jpg

 

Kuten niin usein, näissä ovien taakse jäävissä kaapeissa on tarjolla enemmän tai vähemmän turhaa tavaraa. Usein siivotessa tulee helposti laitetuksi sattumanvaraisesti jostain löytyvä esine sellaiseen paikkaan, missä se ei ole kenenkään tiellä. Näihin kaappeihin sitten kertyy niitä hassuja kasoja, jotka sitten jonain kauniina päivänä vyöryvät kaapista ulos. Näin ei ihan vielä päässyt tapahtumaan, mutta eipä kai tuohon olisi enää pitkää aikaa kulunut.

Kaapeista löytyi sitten kirjoja ja lehtiä aika pitkän ajan takaa. Löytyi valokuvia ja albumeja ja itse asiassa kadonneeksi luulemiani tavaroita mm. kohta 30 vuotta sitten ostamani kreikan viuhkasanakirja. Loppujen lopuksi kaapeista tuli tosi siistit ja jäljelle jäi vain joitakin tärkeitä kreikan ja ranskan opuksia ja joitakin arvokkaiksi katsomiamme teoksia.

siivottu.jpg

Hyllystä löytyi siis todella erittäin paljon sellaisia kirjoja ja papereita, joilla ei ihan oikeasti enää tee yhtään mitään. Irmeli repi kirjoista kannet ja nehän menivät pahvikeräykseen ja muu osa paperikeräykseen. Lasten ja nuorten kirjat pakattiin kuitenkin erikseen ja ne viedään Essille, jos vaikka niistä löytyisi luettavaa talon lapsille. Melkoinen kasa täältä päätyi pois vietäväksi.

kirjat.jpg

********

Aleksanteri tuli meille eilen viettämään mummovaaripäivää ja -yötä. Löysimme alkuviikosta autotallista tekniikkalegoja ja Laurihan rakenteli niillä, kun oli meillä viettämässä vastaavaa mummovaaripäivää ja -yötä. Sama peli jatkui, kun Aksu pääsi vauhtiin ja jopa siinä syntyi uudenlaista moottorikäyttöistä tekniikkalelua.

Toinen iso ja merkittävä juttu kaivettiin sitten esiin. Aksuhan soittaa klassista kitaraa, mutta ei ole koskaan edes kokeillut sähkökitaraa. Eilen annoin hänelle käteen kepin ja neuvoin hieman miten plektran kanssa rämpytetään ja sitten näytin pari jekkua, kuinka rokkijuttu saadaan toimimaan ja kohtahan meillä oli upea esitys - Aksu kitaroimalla ja minä pianolla ja upea meno päällä.

 

quitarman.jpg