Viikonloppu on vierähtänyt nopsasti, kuten aina. Eilen lähdimme käymään pikareissulla Kotkassa, koska Irmelin äiti oli joutunut sairaalaan ja kävimme sitten häntä katsomassa. Ikä (93) alkaa jossain määrin tehdä tehtäväänsä, kun ennen niin hyvin maailmasta ja asioista selvillä ollut mummo juttelee aika lailla sekavia ja jo kauan sitten kuolleet ihmiset tuntuvat seikkailevan hänen ajatuksissaan ja puheissaan. Toisaalta kyllä hän hyvin meidät tunsi ja osasi ihmetellä tuota Trumpin valtaan astumistakin, että mitäköhän siitä tulee. Seuraavassa lauseessa hän sitten kyllä jo sitten taas oli ihan omissa maailmoissaan. Mitenkään kivuliaalta hän ei vaikuta, mikä tietenkin on hyvä asia.

Kotkan reissulla tulin kiinnittäneeksi huomiota ensimmäisen kerran tänä vuonna valoon. Kun aurinkoi oiken mukavaisesti paisteli puolen päivän aikaan ja lumi kimmelteli avoimilla pelloilla, tuli minulle taas mieleen se jokavuotinen kevään tulon ensimmäinen merkki - se tietynlainen valo, jota kutsun kevään valoksi. Se oli eilen ja niinhän siinä sitten piti ajaessa pitää aurinkolaseja ihan vallan, kun se valo niin kovin etenkin lähtiessä heijasteli. Jossain vaiheessa kyllä vaihdoin ihan tavalliset lasit päähän, kun aurinko oli jo meidän takanamme, mutta siitä se lähtee se kevään ja kesän tulo.

kev%C3%A4tvalo.jpg

 

ajaja.jpg

******

Lauantai-iltana sitten katseltiin tavallaan toisella silmällä Putousta. Ihan vaikutti pirteältä eikä nyt mitenkään superhärskiä ollut se touhu. Onhan noita kausia nähty, mutta tuleeko niistä tyypeistä jotain muistiinjäävää on nyt sitten muutaman viikon päästä nähtävissä.

**********

Sunnuntaina menimme jäälle kävelemään. Oli komea päivä - oikeasti ihan kunnollinen kevätpäivä, joita entisaikaan vietettiin maaliskuussa. Nyt tuo leppeä tuuli ja lämmin auringonpaiste ihastuttivat meitä näin tammikuun puolella. Ihan hyvä juttu. Haettiin lainakoira, joka hieman juoksenteli vapaanakin, mutta minä en oikein antanut sen kouhottaa, kun jäällä oli paljon muitakin hännänheilutusyksiköitä. Upea päivä kaiken kaikkiaan.

outonice2.jpg

outonice.jpg