En gång IFK, alltid IFK. Sehän on meidän HIFK-fanien tunnuslause. Minä siis olen jääkiekon ystävä ja käyn aina silloin ja tällöin matseissa. Tällä kaudella en ole aiemmin ehtinyt ja niinpä tänään oli tämän kauden ensimmäinen peli. Olen toki seurannut HIFK:n pelejä kauden alusta alkaen ja eihän siinä hurraati hurraati-meininkiä ole ollut. Ennen kauden alkua IFK:ta veikattiin koko kaudeksi ihan kärkiporukkaan ja hyvin suurella todennnäköisyydellä jopa mestariehdokkaaksi. Näin ei ole kuitenkaan mennyt. Syystä tai toisesta hyvällä pelaajamateriaalilla pelaava joukkue ei ole saanut hommaa toimimaan ja niinpä sijoitus liigataulukossa on ollut siinä keskivaiheilla ja tällä menolla ei ole tulossa suoraa play offs-paikkaa eli kutus ns. säälipeijareihin on tulossa.

hifk1.jpg

Samat sanat sitten kyllä Kärpille. Oululaisjoukkue on vuosikausia pyörinyt liigan kärkiporukoissa ja saalistanut mitaleita ja kaikkiaan seitsemän mestaruutta, joista kuusi 2000-luvulla. Olemme vuosien aikana tottuneet siihen, että Kärpät heiluu liigan kärjessä. Oululaisilla on tämä vuosi kulkenut yhtä mollivoittoisesti kuin HIFK:lläkin. 

No, tänään oli siis näiden kahden taapertajajoukkueen peli Nordiskalla. Pelillisesti surkea ja lopputuloksellisesti vielä surkeampi, koska Kärpät voitti. Tätä ei nyt juurikaan kannata laittaa historian kirjoihin muuten kuin masokistisenä kokemuksena. HIFK:n pelien seuraaminen tällä hetkellä on kyllä melkoista itsekidutusta, mutta kuten alussa totesin en gång IFK alltid IFK. Huonollakaan kaudella ei suosikkijoukkuetta hylätä.

hifk2.jpg

*******

Nordiskalta lähtiessä tietenkin vähän harmitti se, että suosikkijoukkueeni hävisi. Vaan sehän ei ole muuta kuin vain elämää. Tämän aasinsillan myötä sitten pääsenkin siihen, että poislähtiessäni huomasin edessäni kävelevän erään suurimmista suosikkilaulajistani - Hectorin. Siitä minä sitten välittömästi herraa tervehtimään ja pienen matkaa siinä kävelimme ja rupattelimme musiikista. Herra Hector pelasti illan - täydellisesti. Sarjassamme mahtavia kokemuksia.