Hiihtoloma lähestyy loppuaan, mutta onhan tässä vielä kaksi vapaata päivää - siis ihan normaali viikonloppu.

Torstaina käväistiin Kotkasssa katsomassa Irmelin äitiä. Tämä reissu meni kyllä koko lailla katsomiseksi, koska anoppi alkaa olla aika heikossa kunnossa. Ikää on kuitenkin 93 vuotta ja kun tuo liikuntakyky on kadonnut aika lailla, niin kyllähän se on aika selvää, että hän ei jaksa enää muuta kuin nukkua. Ihan viime aikoihin saakka hän on istunut pyörätuolissa ja lukenut, mutta nyt hän ei jaksa enää lukeakaan.

Keskiviikkona oli huikea lumipyrypäivä. Lunti tuli aivan solkenaan vaakasuorassa ja tosiaankin kunnon viiman kanssa. Ei siinä tehnyt yhtään mieli mennä ulos. Lumentulosta oli nyt sen verran iloa, että ympäristömme näyttää taas talviselta. Vertailin hieman viime talveen ja aika lailla samanlaiset nämä kelit olivat silloinkin. Juuri nyt lunta on tosiaankin sen verran, että maa ei kauheasti tuolta alta paista, mutta jonkun ennusteen mukaan ensi viikolla taas alkaa sulamisprosessi. Saa sitten nähdä päästäänkö taas umpijäisiä katuja tallomaan. Tämän talven yksi ikävä juttuhan on  se, että kadut ja tiet ovat olleet hillittömän jäisiä ja niinpä ihmisiä on pilvin pimein kiikutettu terveyskeskuksiin ja sairraloihin saamaan hoitoa kaatumisvammoihin. Pisteenä iin päällähän on se ystäväni paha kaatuminen, johon hän sitten kuoli. 

 lunta.jpg

*******

Pakkasta on ollut sen verran, että linnut ovat olleet kovilla. Olemme yrittäneet, itse asiassa Irmeli siitä on huolehtinut, syöttää pikkulintuja ja siinä sivussa muutama harakka ja pari oravaakin on käynyt osingoilla. Katiskaverkko lintulaudan  ympärillä kyllä estää isompien lintujen lentelyn siihen ja aika hyvin se estää oravienkin kiipeilyn, jos kohta ei aivan kokonaan. Aika pian nuo tiaiset oppivat lentämään tuohon laudalle siitä verkon alta.

linnut1.jpg

Rasvaa koneeseen linnut saavat sitten talipalloista, jotka hupenevat näillä keleillä melkoisen nopsaan tahtiin. Tuohon häkkiin nuo isommatkin linnut pääsevät, mutta vaikea niitä on estellä ja luontokappaleitahan nekin ovat.

linnut2.jpg

******

Meiltä loppuivat puut pari viikkoa sitten ihan kokonaan. Tilasin vanhalta luottotuottajaltani yhden lastin pääosin havupuita, mutta ne ovat vielä hieman kosteita, joten Irmeli sitten bongattuaan paikallislehdestä mainoksen tilasi vielä toisen lastin toisesta paikasta. Nyt meillä on sitten tavallaan oikeoppinen järjestely, kun on sekä koivua että havupuita. Pelkkä koivu on kova satsi kiukaalle, koska se palaa niin kuumana ja hiljalleen polttaa koko uunin - arinan ensimmäisenä.

puut2.jpg

puut1.jpg