Kevätpäivän tasaus meni ja nyt siis ollaan valon puolella. Viikonloppuna käännetään kelloja ja sitten taas ihmetellään, kuinka valoisaa aikaa riittää ykkösen uutisiin saakka. 

On tuota auringon lakkoilua nyt saatukin seurata ihan poistiekseen. Melkein puoli vuotta se on taas piilotellut ja kuin piruillakseen ilmestynyt silloin tällöin vähän vilauttelemaan. Aika vaihtelevia nämä päivät tässä hiljakkoin ovat olleet, mutta tänään oli kyllä oikein huippupäivä. Aurinko helotti lämpöisenä ja kirkkaana ja oli oikein viimeisen päälle keväistä. Aurinkolaseja tarvitsikin ihan tosissaan. Takapiha alkaa olla aika lailla kevyen jääkannen peittämä ja jos ei nyt ihan älytöntä takatavlea tule, niin ei tässä kauankaan mene, kun piha on sula ja alkaa hiljalleen kuivua. Olihan se takapiha vallan kirkas ja mahtava tänään  vielä joskus neljän maissa, kuten kuvasta näkyy.

kev%C3%A4t.jpg

************

Avasin eilen kevätkauden kaivamalla varastosta polkupyörän. Vaikka aamulla oli hieman viileää, ei se haitannut, kun laitoin riittävästi vaatetta päälle ja sitten polkaisin kouluun. Sitäpaitsi minun koulumatka on kilometrin eli ei siinä ajassa kamalasti ehdi paleltua. Mopo on vielä tallissa ja saa luvan ollakin jokusen ajan. Minun pitää viedä se huoltoon, koska siitä puuttuu mopolle yksi oleellinen osa. Siinä ei ole jarruja. Tai onhan siinä, mutta ne eivät pidä yhtään eli sille on tehtävä jotain. Öljytkin voisi vaihtaa. Se tuli meille muuten tasan viisi vuotta sitten. Olen (olemme) ajaneet sillä viitisentuhatta kilometriä eli aika paljon tässä kylällä on tullut pyörityksi.

Vaan nyt on polkupyörän aika. Sen ostin seitsemän vuotta sitten ollessani vuorotteluvapaalla. Se on edelleen oikein hyvä mankeli.

cykel.jpg

**************

Essillä on uusi koira. Hän sai sen viime viikonloppuna. Se on shetlanninpaimenkoira, kuten isovelikin. Ei ne oikeasti ole samaa sukua, mutta ihan samannäköisiähän nuo ovat. Pennun nimi on Davy (äännetään deivi) ja onhan se söpeli. Kuva kertoo totuuden...

doggy.jpg