Maaliskuu etenee hupaa vauhtia. Huomenna on 10. päivä ja ensi viikolla ollaan ylitetty koko kuun puoliväli. Kahden viikon päästä on kevätpäivän tasaus ja eikä sitten kauan tarvitse huokailla, kun jälleen taasen on pääsiäinen. Viime vuonna tuo juhla sattui kokonaisuudessaan maaliskuulle, mutta tänä vuonna se sitten on vasta huhtikuun puolivälissä. Palmusunnuntai on 9. päivä, joten kevät on todella jo pitkällä, kun tuo juhla koittaa.

Viime viikonloppuna oli kerrassaan hieno keli. Sekä lauantaina että sunnuntaina aurinko paistoi kirkkaasti ja oli oikein kevättä ilmassa. Linnut ovat alkaneet laulella ja näkipä Irmeli tässä päivänä eräänä joutsenia lentelemässä. 

Olimme lauantaina Minnan ja Markun kanssa saunomassa Lipetissä (= yhdistyksen mökki) ja samalla tarkistettiin mökin tilannetta ja tarpeita. Puita tarvitaan lisää ja niitä itse asiassa on jo tilattu. 

Sunnuntaiaamuna lähdimme sitten Irmelin kanssa käymään vielä mökillä, koska emme viitsineet siivota sitä pois lähtiessämme. Tällä kertaa emme jääneet yöksi - onhan siinä aina vaivansa. Siivosimme sitten paikat ja lähdimme jäälle kävelemään. Lunta oli ehkä kolme senttiä ja hyvä ja kova jää alla ja kun meillä oli piikkikengät jalassa, niin kävely oli helppoa eikä liukastumista tarvinnut pelätä. Jäällä oli paljon kävelijöitä ja hiihtäjiä ja sellaisia rohkelikkoja, jotka olivat lähteneet autolla. Aika rohkeaa sanoisin, koska juuri sunnuntaina eräs paikallinen kertoi pudonneensa jäihin tuossa Irjalan saaren tienoilla. Tämä talvi on ollut jälleen kerran sellainen vihoviimeinen vuoroin vesikeli ja vuoroin pakkanen, että jäässä on arvelluttavia heikkouksia, vaikka se monin paikoin on melkoisen paksua. Onhan niitä virtauksia tuolla kannen alla, jotka syövät jäätä alalpuolelta.

Vaan kylläpä se aurinko jo paistoi. Pohjatuuli puhalteli hieman kirpeästi, mutta kun käänsimme selkämme sille, tuntui lämpö jo tarttuvan ja hiki alkoi valua piposen alta. Siinä tuli kävellyksi 1½ tuntia ilman että edes huomasi liikkuvansa. Valitettavasti kova alusta vaati hieman veroaan  - lonkka on ollut melkoisen kipeä koko viikon.

retki.jpg

*********

Maaliskuu on perinteisesti jääkiekkoliigassa ratkaisujen aika ja niin se on nytkin. Kärkipää on karussa ja odottaa jo kovasti pleijareiden alkua ja varsinaisen liigakauden ratkaisua. Tällä hetkellä ehkä kovin taisto käy siinä keskikastissa, mihin valitettavasti suosikkinikin on jymähtänyt. Mikä lienee punanutuilla tällä kaudella on hiertänyt, mutta syksyllä koko liigan voittajaksi ennustettu HIFK on jymähtänyt ynnä muiden joukkueiden kastiin ja taistelee tällä hetkellä Kärppien kanssa hyvistä säälipleijariasemista. Viime kauden runkosarjavoitto ja hyvä taistelu mestaruudesta Tapparan kanssa ovat pelkkänä muistona ja nyt on syytä vain taistella ja tehdä perushommaa, josko sitten vaikka säälipleijareista olisi suunta seuraavalle tasolle, missä sitten taas on uudet kovat taistot edessä.

Oli niin tai näin, niin en koskaan hylkää HIFK:iä. Vaimon voi vaihtaa (siis minä en, mutta noin yleisellä tasolla), poliittista kantaa kannattaakin tarkastella, suosikkileffa voi muuttua, musafanitus voi vaihtaa genreä, mutta lätkäjoukkueelle ollaan satauskollisia loppuun saakka - vaikka mikä olisi.

Kenelläkään ei ole näin upeita fanivillasukkia...kiitos Essi

hifki.jpg