Enpä viime viikolla ehtinyt kirjoitella - oli niin paljon kaikkea muuta, että jäi tämä hieno harrastus hetkeksi ihan kokonaan. No, täytyy todeta, että eipä viime viikolla mitään niin ihmeellistä ollutkaan. Kaikkina päivinä kävin töissä ja maanatai-iltana Produktiokuoron treeneissä, tiistaina Kitarapiirin treeneissä, keskiviikkona Kamarikuoron treeneissä ja torstaina en sitten missään. 

Perjantaina lähdin Irmelin ja muutaman muun paikallisen ay-aktiivin kanssa laivalle alueyhdistyksen yhteysopekoulutukseen. Koulutuksen aiheena oli mm. kiky ja sen vaikutus meidän työhömme. Lopputulema kaiken kaikkiaan, että hieman enemmän työtä ja palkka ei varsinaisesti nouse. Nurinkurista, vaan minkäs siinä pieni ihminen asialle voi.

rist.jpg

*******

Koulutusohjelmamme alkoi melkein heti, kun pääsimme laivaan sisään. OAJ:sta oli tuttu järjestöasiamies puhumassa ja selvittelemässä sopimuksemme koukeroita. Yhteysopettajakoulutus koski kaikkia opettaja-aloja, mutta painottui niin paljon peruskoulun ja lukion sopimuksiin, että esim. lastentarhanopet eivät saaneet kuviosta irti yhtään mitään, mikä heitä useimpia melko lailla harmitti.

Illalla sitten söimme innolla ja tutustuimme uusiin ihmisiin. Hetken aikaa pyörimme illanviettopaikoissa, mutta aika pian väsymys vei voiton ja kävimme nukkumaan. No, toki kuitenkin vuorokauden vaihduttua eli ei ihan "liian aikaisin".

ristpar.jpg

*********

Lauantaiaamuna sitten nousimme varhain, kävimme aamiaisella ja koulutusjutut jatkuivat. Aiheena oli yhteysopettajan perustehtävät. Hyvä homma. Puolen päivän aikaan lähdimme sitten bussilla Tukhoman kiertoajelulle ja teimme ihan kivan rundin kuta kuinkin kaupungin keskustan läheisyydessä ja toki sitten ajelimme siinä ihan ydinkeskustassa päätyen lopulta Vanhaan kaupunkiin. Pieni kävelyretki tehtiin kaupungintalon luona, missä ihastelimme mm. nousevia krookuksia ja lumikelloja. 

torni.jpgleijona.jpg

********

Tukholman keskustan puistoissa oli jo paljon ulkoilevia ihmisiä ja niin lämmintä, että jotkut nuoret urhot pelailivat rantalentistä t-paidoissa ja shortseissa!!!!! 

********

Sitten kun laiva taas pääsi lähdölle, niin jatkoimme vielä koulutusta parin tunnin ajan - nyt lastentarhanopet, ammatilliset opet ja peruskoulun ja lukion opet omillaan. Keskustelimme käytännön hommista.

Sitten taas illempana menimme buffetiin syömään - hyvät sapuskat. Istuimme pöydässä ja haastelimme mukavia. Ruokailtuamme vietimme vielä iltaa viihdepaikoissa päätyen lopulta pieneen ja kohtuullisen rauhalliseen viinibaariin. Nukuimme toisen yön oikein rauhallisesti, kun merikin päinvastoin kuin ensimmäisenä yönä, oli hyvin rauhallinen. Laiva saapui heti pian aamiaisen jälkeen kymmenen maissa satamaan ja lopulta olimme kotona puolen päivän aikaan.

*********

Iltapäivä kului lepäillessä ja sitten viiden maissa pitikin kiirehtiä kirkkoon, koska meillä oli lauluhommia Rotary-porukan järjestämässä nuorison tukemiselle osoitetussa konsertissa. Minulle sattui nyt kolme esiintymistä, kun sekä Thromos, Produktiokuoro että Kamarikuoro lauloivat. Thromos aloitti koko homman laulamalla Uusmaalaisten laulun ja Kettu itki poikiansa-biisin, Produktio lauloi kolme biisiä ja Kamarikuoro kaksi. Tilaisuuden lopuksi esitimme vielä Soi kunniaksi Luojan ja Maamme-laulun. Meidän lisäksemme esiintymässä olivat Kirkkokuoro, Hiiden Laulu, Piritat ja Julius Melonin lauluoppilaat.

kamari.jpg

*********

Näinpä se viiikko ja viikonloppu sujahtivat ja nyt olen jo Liigan pleijarivaiheessa ja oikein tilasin Ruutu-palvelun nähdäkseni pelit, mutta eipäs tämä niin vaan onnistukaan, kun Ruudun palvelussa on jotain pielessä. Eilen oli kevätpäiväntasaus ja nyt siis vietämme vuorokaudessa enemmän valoisaa kuin pimeää aikaa, mikä ilolla vastaanotetaan.