On maanantai-ilta ja kello on jo yli yksitoista. Ulkona on pimeää ja meillä on hiljaista. Lopetin juuri telkkarin katsomisen - sieltä tuli melkoinen räiskintäelokuva ~Taken, jota en varsinaisesti suosittele pellonreunaelokuvien ystäville. Pellonreunaelokuvat ovat pääasiassa hitaaseen puhumiseen erikoistuneet tuijotteluelokuvat, joita vallankin tehtiin joskus kymmeniä vuosia sitten sosialistisen maailman elokuvatehtaissa ja kylläpä siihen samaan aika moni idän suuntaan ihastunut suomalainen ohjaaja kykeni. Taiteellisia ehkä, joo, mutta oikeasti aika kamalia rainoja.

Tänään lähdin aamulla puoli seitsemältä Helsinkiin ja tulin kyllä ihan saman tien poiskin. Irmeli lähti siskonsa kanssa Tallinnaan ja täältä ei oikein muuten pääse kuin omalla autolla vallankin kun oli pyhäpäivä, joten minä siitä sitten lähdin. Äänittelin koulun tarpeistoon pari laulua aamupäivän aikana ja sitten kulutin pari tuntia tekemällä Thromoksen hallinnolliset työt eli toimintakertomuksen, toimintasuunnitelman ja tuloslaskennan. Yhsityksemme on todella pieni ja sen toiminta yhdistyksenä on suhteellisen mitätöntä, joten eipä tuohon aikaa juurikaan kulunut. Tulojen ja menojen laskennassa toki piti olla tarkka, mutta vastattavan lopputulos oli sentilleen kohdallaan, joten eipä siinä mitään ihmeitä sitten tullut.

 *********

Illan suussa kävin lenkillä. Kävin ihan uudella reitillä, jonka olen kyllä kerran Markun kanssa sauvonut, mutta silloin toisin päin. Nyt, kun menin vastapäivään, niin olihan raskas pätkä. Tuossa reittikuvassa näkee sen kohdan, kun ikäänkuin reitin oikeasta alareunasta käännyn 90 astetta vasemmalla ja lähden reittikuvion oikeaa reunaa ylöspäin. Siinä alkaa melkoinen nousu ja Sport Trackerin mukaan nousua oli 100 metriä ja se kohdistui tosiaankin reitin kolmannelle ja neljännelle kilometrille aika lyhyeen pätkään. Pulssi paukutti miljoonaa ja menin mielestäni tosi hyvää vauhtia, mutta niin vaan kolmas ja neljäs kilsa olivat yli kaksi minuuttia hitaampia kuin muut kilometrit. Loppupäässä tulin taas ihan hyvällä tempolla - reippaasti alle kymmenen minuutin/km. 

reitti.jpg

Ihan yllättäen tämä kevät on tullut ja se tarkoittaa sitä, että minä en käy pimeän aikaan lenkillä. En jaksa nousta viideltä lähteäkseni kävelemään enkä myöskään aio lähteä liikkeelle illalla yhdeksän jälkeen. Maaliskuussa vielä kerkesi monasti tulla pimeä, ennen kuin pääsin liikkeelle, mutta eipä enää moneen kuukauteen ole moista vaaraa.

Pellot ovat vielä talven jäljiltä ruskeita tai jopa kynnöksellä mustia ja puissa ei vielä tietenkään ole lehtiä, jos kohta pajunkissat ja jotkut silmut ovat jo alkaneet pullistella. Järvistä ovat jäät kadonneet hiljalleen, kuten eilisessä jutussani oli nähtävissä ja melkoisen kauniin kuvan sain reittini varrelta kulkisessani jossain tuolla kirkonkylän ja Olkkalan tai se saattoi olla Herrakunnan välisellä metsä-alueella. Taustalla näkyy Averia-järvi. Täytyypä muistaa ottaa kuva tuosta samasta kohdasta vaikkapa kuukauden kuluttua - on vähän plajon erinäköistä, veikkaan ma.

lenkill%C3%A4.jpg

********

Kotiin kun pääsin, minut yllätti nälkä, mutta ruuan tekemisen haluja ei ollut ja niinpä sorruin pizzaan. En minä kyllä sitä jaksanut syödä, joten puolet jäi vielä odottamaan, mutta ihan hyvältähän tämä energiapommi silti näyttää - eikö vaan. Vielä tuo synnillinen kokis tuossa, jos kohta en minä sitäkään jaksanut kokonaan juoda. Jäipähän huomiselle.

pizza.jpg