Eipä tällaista pääsiäistä usein ole ollutkaan. Niin, tai ainahan ne ovat erilaisia, mutta tähän on nyt mahtunut vähän muuttuvia tekijöitä. Pääsiäinenhän voi olla maaliskuussakin, jolloin tällaiset ilmastolliset olosuhteet voivat ja ovatkin ihan mahdollisia. Nyt nimittäin on kylmä, siis todella kylmä. Lämpötila hilluu tuossa nollan kieppeillä ja ilma kulkee vaakasuorassa ihan suoraan tuolta pohjoisesta. Meteorologi sanoi yhtenä iltana telkkarissa, että ilma on nyt juuri niin kylmää kuin se mitenkään voi olla tähän aikaa vuodesta. On kyllä melko kirkasta ja tänäänkin auronko paistoi oikein mukavasti, mutta olo oli kuin helmikuisena kevätpäivänä tai itse asiassa se oli kylmempi.

Kävin tässä aamulla lenkillä. Pukeuduin paksummin kuin tammikuun vesisateissa. Alla ja päällä oli fleeceä ja tuulihousut ja -takki ja paksu pipo. Ei se meno myötätuulessa mitään, mutta vastatuuli oli ilkeä. On tämä siis niin viileää oikeasti, että en ole tarennut ajaa mopolla tai polkupyörälläkään. Tiet ovat kyllä kuivat. Juuri äsken katsoin 10 vuorokauden säätä ja kyllä siellä nyt luvattiin vähän lämpöisempää. Kauneusarvoa kyllä piisaa ja meidän järvestä on jäätkin häipyneet. Onhan tässä välillä nimittäin ollut tosi lämmintä.

kev%C3%A41.jpg

Pitkäperjantaina ajelimme hieman tuolla Vanjärvellä tiirailemassa lintuja, mutta ihmeesti siellä ei sillä hetkellä näkynyt. On aikoja, jolloin siellä on sadoittain ellei tuhansittain tipuja, mutta eipä ollut tällä kertaa.

Eilen Irmeli lähti sitten pikavauhdilla, tai oikeastaan pienenä yllätyslähtönä, Kotkaan. Hänen äitinsä on pitkään jo ollut hyvin heikko ja on hyvinkin mahdollista, että tässä vietetään viimeisiä viikkoja ellei peräti päiviä. Hän on joulusta asti ollut jo ihan petipotilas ja hyvin väsynyt ja kaikki viittaa siihen, että elinpäivät ovat suhteellisen vähissä. Onhan tuota ikää - 93 ja syksyllä olisi jo 94. Irmeli ja siskonsa kävivät häntä tapaamassa niin eilen ja tänäänkin vielä aamulla ja eihän siellä mitenkään optimistisia enää olla. Eniten tässä tietenkin toivoo, että hän ei mitenkään kivulias olisi.

kev%C3%A42.jpg

***********

Tekaisin QR-koodin. Tässähän nyt voi kokeilla, mihin se johtaa...

qr.jpg