Pääsiäisviikko alkoi Johannes-passion sulattelussa. Tosin maanantaiaamuna piti rynnätä duuniin normaalilla aktiviteetillä ja niinpä siinä ei paljon jäänyt aikaa miettiä koko juttua. Toki pysähdyin siksi aikaa muistelemaan suurteosta, että ehdin kirjoittaa edellisen postaukseni. Olen siis yhtä isoa kokemusta suunnattomasti rikkaampi.

Tiistai-iltana olimme lauluyhtyekeikalla Nummelan kirjastossa. Lauloimme pääosin ihan suomalaista musiikkia, mikä taisi juonnoissanikin noin kaksikymmentä kertaa tulla esille : "Suomalaiskansallista, sanoisinko romanttista, musiikkia". No, Satumaa, Nuoruustango, Kettu itki poikiaan, Hei vaan Suomi... kaiken kruunasivat sitten Uusmaalaisten laulu ja Hauki. Uusmaalaisten lauluhan on Sibeliuksen säveltämä ja kuitenkin monelle uusmaalaiselle hieman vieras. Vieras kai siksi, että ensinnäkin puolet uusmaalaisista ovat tulleet etelään jostain pohjoisempaa ja toisaalta siksi, että eihän niitä maakuntalauluja missään enää tosissaan opiskella. Jos on sellaisia opettajia kuin minä, niin kyllähän ne sitten tutuiksi tulevat, koska opettajalla on arvomaailmassaan tämänkaltainen isänmaallisuus. Menee mukavasti myös maantieteessä kolmannella ja neljännellä luokalla.

uusmaa.jpg

*******

Työkuvioissa tehtiin sitten vielä sellainen iso homma, että rehtori, Tekla ja minä teimme pienen ryhmän ja aloimme suunnitella ensi vuoden lukujärjestystä. Sitä ei kyllä ihan kaikin osin pystytä tekemään, koska meillä ei ole kaikki opettajat ihan varmaksi vielä tiedossa, mutta alustava paketti kyhättiin kasaan. Jatkamme vielä ensi viikolla, sillä lukkari tuli vasta noin 70%:sti valmiiksi. Oma palapelinsä siinä on, koska vähäisten jakotuntien takia on muutamia juttuja vaikea saada ladatuksi paikoilleen. Kunhan tuo juttu saadaan valmiiksi, niin sitten katsotaan, toimiiko se, vai joutuuko joku opettaja olemaan kahdessa paikassa yhtä aikaa. Kyllä niitä tunteja tarkistetaan moneen kertaan, mutta ainahan niitä virheitä voi tulla.

lukkari.jpg

**********

Pääsiäinen sitten tulla tupsahti ensin kiirastorstain ja sitten pitkäperjantain merkeissä. Leppoisasti tässä ollaan oltu kotioloissa, Essi ja lapset käväisivät eilen illalla ja muuten tosiaan ollaan suurin piirtein vain lökötelty. Mämmi on joka tapauksessa kuulunut tämänkin pääsiäisen kuvioihin.

m%C3%A4mmi.jpg