Meidän huushollissa ei oikein välitetä tuosta autopolitiikasta. Kunhan on joku nelipyöräinen härveli, jolla päästään eteenpäin ja tarvitessa myös taaksepäin, niin hyvä on. Irmelin on pakko ajaa päivittäin, koska hän ei pääse töihin eikä myöskään työkokouksiinsa työpaikkansa sijainnin takia. Minä taas kun asun kilometrin päässä koululta, voi kulua päiväkausia, että en edes koske koko peliin tai korkeintaan sen verran, että käyn kaupassa tai ajan sen yöksi talliin. Tällä leveysasteella tai paremminkin tässä kunnassa ei valitettavasti pärjää ilman autoa, jos haluaa joskus käydä jossain. Nummelaan, missä on paremmat kaupat - Helsinkiin ja Espooseen, missä kaksi lastamme asuu - Lohjalle, missä käymme kielten tunneilla ja ihan näihin aikoihin asti myös Kotkaan, missä kävimme suhteellisen säännöllisesti Irmelin äitiä tapaamassa. Ensi viikolla on hautajaiset ja on tosi paljon mahdollista, että en sitten enää esimerkiksi tänä vuonna käy siellä ollenkaan. Ehkä yhden kerran tapaamassa Irmelin tätejä, mutta voi olla, että en - riippuu tilanteesta.

Auto meillä siis on ja kun tähän taloon on aikoinaan rakennettu autotalli, niin me käytämme sitä ihan siihen tarkoitukseen. Syys-, talvi- ja kevätkylmillä on mukava lähteä liikkeelle, kun on kuiva auto ja ikkunoissa ei ole hillitöntä lumikerrosta eikä isoa kasaa puusta pudonneita lehtiä. Tallissa voi tietysti ohjelmoida lämmittimen päälle ja niinpä auto on kylminä aamuina mukavan lähtölämmin. Muutimme tähän taloon vajaa 20 vuotta sitten ja hiljakseen talli on täyttynyt kohtuullisesta määrästä erinäköistä roinaa - niin hyödyllisestä ja tarpeellisesta tavarasta kuin ihan roinastakin. Talvella päätimme ottaa käyttöön uuden ajattelumallin - kerran kahdessakymmenessä vuodessa, siivoa autotalli!

Homma alkoi sillä, että Irmeli tyhjensi koko lukaalin. Koska tässä on tietenkin ollut vaarana sellainen asia, että taivaalta tulee vettä, niin olihan ne tavarat kuitenkin kannettava katon alle eli hän sitten raahasi koko arsenaalin Ulkohuoneeseen, joka todella täyttyi uskomattomasta määrästä tavaraa. Osan Irmeli kyllä laittoi saman tien roskikseen tai roskiksen viereen odottamaan lopullista ratkaisua.

garage1.jpg

*******

Eilen saimme sitten aamulla koko tallin tyhjäksi, kun veimme hyllytkin ulos. Puolenpäivän tienoilla Lauri tuli meille ja tarttui pensselliin tai itse asiassa telaan ja alkoi maalata seiniä. Eihän sitäkään olisi tarvinnut tehdä, mutta ajattelimme, että hieman kivemman näköinen siitä tulee ja pimeän aikaan hieman valoisampi ympäristö.

garage3.jpg

Kuten aina maalatessa, niin myös nytkin, joku maalareista piirtää tai kirjoittaa maalattavalle pinnalle ensin jotain. Sitä en tiedä, kuka oli syyllinen, mutta tällainen kirjoitus ilmestyi seinälle maalausvaiheen alkuhetkillä. Jos joku ei saa selvää, niin siinä lukee "Mummo was here".

garage2.jpg

*****

Maali pääsi loppumaan ja minä kävin Nummelasta hakemassa uuden maalipönikän, joka sekin loppui, joten ihan kokonaan eivät seinät saaneet kerrosta, mutta eipä sen väliä. Pääasia tässä projektissa oli saada joku selvitys tallin tilasta. Alimmat kerrokset eivät olleet päässeet kompostoitumaan, joten eihän tässä mitään kiirettä ollut. Seuraava siivous tehdään 2030-luvun lopulla.

************

Ulkohuonekin on hiljalleen alkanut saada kesäkoristelua - siellä roikkuu jo parikin kukkaa....

kukkia.jpg