Tämä mennyt viikko jää historiaani aktiivisen toiminnan aikana. Enpä ehtinyt koko viikolla avaamaan tätä blogia, mikä siis todellakin osoittaa, että on ollut tekemistä enemmän tai vähemmän. Voin sanoa, että enemmän.

Sunnuntai sujui leppoisasti, jos kohta vietin useampi tunteja soittaen, koska olin luvannyt tehdä yhden projektin ja kaikki etukäteisvalmistelut piti tehdä ennen maanantaita, koska olin varannut studion maanantai-illaksi. Projektin piano-, rumpu- ja basso-osuudet olin tehnyt jo hieman aiemmin - pari viikkoa sitten, mutta minun piti vielä jatkaa muutaman percussiotyylisen instrumentin kanssa ja siihen se osa sunnuntaipäivästä sitten hujahti.

Kaikki arkipäiväni sujuivat sitten tietenkin lukujärjestyksen mukaisten koulupäivien aikataulussa, mutta niiden lisäksi tähän viikkoon mahtui vielä yksi erityisen tuen päivitys, mikä vei palaverinä noin tunnin ja puhtaaksikirjoituksessa vielä reippaan puolikkaan. Torstain koulupäivä sujahti Helsingissä, missä tutustuimme kaikkien nelosten kanssa Kiasmaan ja Raxin ruokavalikoimaan. Retken jälkeen teimme kikyä eli meillä oli monen tunnin reipas suunnittelupalaveri.

*******

Maanantaina menin töiden jälkeen suoraan studiolle, missä siirsimme äänitystaiteilija Gilbertin kanssa kaikki äänittämäni raidat isolle koneelle mukana myös Juhan soittamat kitararaidat. Tarvitsin projektiini kitaristia, koska äänittämissäni biiseissä on musiikkityylin takia hyvä olla kitarajuttuja ja a) minä en ihottumani takia kykene lainkaan soittamaan kitaraa ja b) minä en osaa soittaa niin hyvin kuin tässä projektissa tarvittiin.

Saatuamme raidat koneelle, alkoi lauluosuuteni. Hieman oli hikinen urakka (huolimatta ulkona vallinneesta hyytävästä ilmasta), koska koulupäivän jälkeen ääni ei oikein ollut kasassa ja jopa epävireinen. Se kyllä korjautui muutaman epäonnistuneen otoksen jälkeen, mutta lauluni olivat aika raskaita, joten ihan kamalan kauan siinä ei voinut yrittää, koska mitä pitemmälle homma eteni sitä pahemmin lauloin ihan pieleen. Lopulta sain laulut hoidetuksi ihan kunnolla ja tyydyttävästi ja sen kunniaksi otin studioselfien laulukopissa.

pitko1.jpg

Biisit olivat sellaiset, että tarvitsin myös taustakuoron. Toiseen äänittämistäni lauluista lauloin taustat itse, mutta toiseen halusin erilaista ääntä ja siksipä piti pyytää sellainen laulaja, joka nopeasti löytäisi oikeat stemmat ja tuntisi vielä ko. biisin, ettei menisi aikaa turhaan hieromiseen. Tässä tapauksessa minulla ei ollut minkään valtakunnan nuotteja eli taustalaulajaa piti neuvoa tyyliin "laula niin kuin hyvältä tuntuu, mutta pysy soinnussa - aloita tästä ja lopeta tähän". Tällaiseen laulantaan sopii tuo tytär mainiosti ja soitinkin Essille, joka kävi laulamassa muttaman raidan hyvin flunssaiseen sävyyn, mutta ilman mitään ongelmaa ja niinpä meillä oli hetken päästä myös taustaköörit kasassa.

pitko3.jpg

********

Loppuilta kuluikin miksaten ja baunssaten ja loppujen lopuksi homma valmistui yhdeksän pintaan. Aika kova duuni - uskokaa huviksenne. Isot kiitokset ammattimies Gilille - ei näistä mitään tulisi ilman hänen ammattitaitoaan.

Tässä vielä hauskan näköinen graafinen kuvio yhdestä biisistä. Alhaalla näkyvä violettipinkki raita on pianon osuus - se soi koko biisin ajan. Keskellä oleva vihreä juttu on basso ja ylhäällä oleva sininen raita on rumpujen kolinalle varattu. Biisillä ei vielä ole oikein nimeä, mutta Pyramidi ei olisi yhtään hassumpi.

pitko2.jpg

********

Tässä on nyt kulunut muutama ilta hirveää kidutusta seuraten. Kyseessä on Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen kaistapäiset edesottamukset Pariisin kaukaloissa. Puristus ja sekasorto ovat melkoiset ja jos ei vallan ihmeitä tapahdu, niin kovin heikoille jäädään tänä vuonna lätkäkisoissa. En usko veikkaavani pieleen, jos sanon, että jääkiekkoliiton reksryhommiin tulee yksi valmentajahaku eteen. Ei ole Marjamäestä maajoukkuetreenariksi - MM-kisat eivät ole liigakiekkoilua. Ilmeisesti Marjamäen tyyli vaatii pitkäaikaista sopeutumista ja sellaista ei maajoukkueessa voi toteuttaa. Toivottavasti olen väärässä, mutta pahalta näyttää.

***********

Toinen iso musaprojekti oli neljäsluokkalaisten äitienpäivälevy, jonka deadline alkoi olla tuskaisen lähellä. Sain tiistaina miksatuksi kaikki biisit (omilla laitteillani), mutta sitten onnistuin tuhoamaan yhden biisin kaikki lauluraidat tempulla, jota en käsitä vieläkään. Niinpä en päässyt tiistai-iltana tekemään lopullista lahjalevyä, vaan minun piti vielä kaivaa koulussa yksi hetki, että sain laulun laulatetuksi oppilailla. Siitä tuli tavallaan vähän pienimuotoinen biisi, koska aika oli loppumassa ja niinpä siihen biisiin tehtiin duo vastapainoksi kaikille muille lauluille, joissa lauloi noin 70 laulajaa.

Niinpä sain levyn varsinaisen masterin valmiiksi keskiviikkoiltapäivänä, mutta sitten en ehtinyt tehdä asian eteen mitään, koska piti ehtiä Kamarikuoron treeneihin. Kuoron jälkeen yhdeksästä puoleen yöhön asti seurasin peliä (Suomi voitti hammasta purren Slovenian) ja samalla kopileerasin parikymmentä lapsille annettavaa plattaa.

Loput levyt sitten sain pakettiin torstaina koulupäivän ja kikyilyn jälkeen. Helppo homma, mutta tylsä pieti ja menihän siinä aikaa.

kopiot.jpg

*******

Kun olin saanut levyt kuntoon, piti vielä käydä soittamassa perjantain Kodin ja koulun päivä-tilaisuuteen musiikkiosuuteni taustanauhoitus. Siinäkin sujahti kaikkine miksauksineen pari tuntia. Eipä ihme, että illalla alkoi väsy painaa.

***********

Se, että on ollut todella kylmä viikko tuolla ulkona ei ole kyllä tavallaan tippaakaan haitannut, koska tätä työtä on ollut oikeasti aika hurjasti. Kylmyydestä huolimatta Irmeli on ollut optimisti ja siirtänyt talvivaatteet muovibokseihin eli luottamus Suomen helteisiin eli yli kymmenen asteen lämpötiloihin on ollut kova. Eilisilta meni juuri niin kuin sen sitten pitikin. Söimme, kuuntelimme puhelintoivekonsertin, katsoimme Kätilön ja saunoimme. 

talvivaatteet.jpg

*******

Loman alkuun on kolme viikkoa. Tiedossa ei ole enää yhtään tällaista hulinaviikkoa. Onneksi....