Vappu valkeni sitten kirkkaana. Johan vapunaatto hieman enteili kirkastumista, vaikka olikin niin tavattoman kylmä, mutta jo muutaman asteen lämpötilan nousu toi vappupäiväksi ihan uuden fiiliksen.

Aamupäivä meni kyllä sitten ihan äänityshommissa. Olin luvannut tehdä yhden soittojutun nauhalle ja deadline alkoi uhkailla. Itse asiassa ei sitä kyllä millekään nauhalle tehty, vaan äänittäminen tehdään kyllä ihan digitaalisesti ja tälläkin kerralla käytin ihan Applen laitetta - MacBookAir-konettani. Aika helposti muuten käy koko orkan tekeminen, kun Garage Bandilla voi paukuttaa rummut, basso löytyy digisoittimesta kuten pianokin. Kunnollista kitaraa ei kyllä saa ainakaan minun digilaitteilla eli ne on kyllä soitettava oikeilla soittimilla. Minä en tällä hetkellä ihottuman takia kykene lainkaan soittamaan kitaraa, joten käännyinpä ystäväni Juhan puoleen. Tämä digitekniikka tekee äänityshommatkin nykyään helpoiksi. Kun olin soittanut rummut, basson ja pianon, hain erikseen niiden äänitysraidat Cubasen fileistä, siirsin ne työpöydälle tehtyyn kansioon ja sitten siirsin sen kansion Juhan pilvipalveluun. No nyt hän sitten kotonaan siirtää ne omalle äänitysohjelmalleen ja soittaa kitarat kotona ja kun se homma on valmista, niin sitten hän siirtää raidat samaan kansioon, mistä minä sitten haen ne ja siirrän omalle äänitysohjelmalleni. Kenenkään ei siis tarvitse mennä varsinaisesti mihinkään. Ensi viikolla sitten menen studioon, missä äänitän vielä laulut ja miksaan biisit ja sitten toimitan ne eteenpäin. 

Iltapäivällä sitten siivottiin kotipihaa oikein urakalla. Haravointia ja risujen kasaamista, poistin viimein katolta Ulkohuoneen suojamuovin, hieman Irmeli ehti kaivamaan autotallista kaatopaikalle meneviä romuja ja sitten vielä pesimme huolellisesti grillin. Olihan se syksyllä pesty, mutta talven aikana sinne kuitenkin oli päässyt roskaa ja sellainen pölyisen tahmakka se oli. Painepesurilla ja uunin putsaamiseen tarkoitetuilla liuottimilla se lähti puhtaaksi ja sitten iltapäivällä otettiin jo ensimmäinen varsinainen käyttö, kun Irmeli paistoi komeat naudanlihapihvit.

Illansuussa kävimme sitten hieman ajelulla. Nummelasta löytyi kaksi paikkaa, joissa ei olla koskaan yhdessä käyty. Ihan keskustan tuntumassa on Enäjärven rannassa pieni lintutorni, jossa kävimme hieman katsomassa ympäristöä. Sitten menimme Kokkokalliolle, missä minä olen viimeksi käynyt reipas 20 vuotta sitten ollessani töissä Kuoppanummella ja kun teimme oppilaiden kanssa retkiä sinne. Irmeli ei ole koskaan siellä aiemmin käynyt. No, tulihan nähdyksi upea maisema.

kokko.jpg

*********

Kun sitten pääsimme kotiin, minun oli toteutettava koko syksyn ja talven ajan toteuttamista odottanut haave. Minä kun niin pidän lettusista, mutta kun niitä ei oikein voi sisällä paistaa, kun sitä käryä tuppaa tulemaan, niin nyt kun grilli tuli kuntoon, niin tilanteeseen oli tartuttava. Tein ihan pienen taikinan ja siitä sai vain muutaman lettuisen, mutta lopulta tuli avatuksi oikein kesäkausi.

lettu.jpg