Juhannusaatto oli tänä vuonna hyvin tyypillinen noin pitkäaikaista keskiarvoa ajatellen. Ei mikään helteinen, mutta ei niin kolea kuin etukäteen hieman pelättiin. Meillä täällä Etelä-Suomessa oli ihan mukava puolipilvinen ilma ja vaikka illalla menikin pilveen ei sentään satanut. Kirkonkylän rantajuhlilla tarkeni mainiosti, joskaan ei ihan hellevaatteissa voinut olla.

Aamupäivä kului täällä kotona pihahommissa eli ajoin vielä nurmikon ja ojanpientareet. Kerttu muuttaa Helsingissä uuteen asuntoon elokuun alussa ja koska hän irtisanoi asuntonsa nyt juhannuksesta alkaen, niin hänen täytyi sitten keksiä hyvä paikka tavaroilleen siiheksi, kunnes uusi asunto vapautuu. Paikaksi valikoitui meidän autotalli. Muuttaminen kävi kätevästi, koska Kerttu asui yksin pienessä yksiössä ja hänellä ei juurikaan sitä tavaraa ollut. Kaikille tavaroille riitti tuollainen paku mainiosti.

auto.jpg

Tuollaisen vuokraaminen tapahtuu niin, että se varataan ja sitten mennään sen auton luo ja lähetetään viesti tai soitetaan sinne liikkeeseen, jolloin sen firman edustaja lähettää autoon koodin ja varaaja saa oven auki. Siellä on sitten avaimet ja homma pelaa. Palauttaessa ilmoitetaan taas, että homma on valmis ja firma voi kaukosulkea auton. Niinpä firman edustaja ja vuokraaja eivät edes kohtaa. Kätevää.

Kerttu ja Miksa olivat nopeita eli kun he hakivat auton kymmeneltä, ajoivat sen Kallioon (itse asiassa kai Alppilaan), kantoivat romppeet autoon ja lähtivät Vihtiin, niin olisko kello ollut enempää kuin kaksitoista, kun he jo saapuivat tänne. Meitä oli viisi kantajaa ja niinpä kaikki muu paitsi Kertun piano ja ruokatarvikkeet saivat tilapäismajan meidän autotallista.

autotalli.jpg

*********

Iltapäivä kului sitten levätessä ja minä kävin sitten kuudelta säestämässä Pekkaa rantajuhlilla - Siniristilippumme siellä soi ja lippu nousi salkoon. Laulun jälkeen tulin kotiin, saunoimme ja söimme ja tulimme sitten kymmeneksi rantaan tanssimaan Hula Hulaa ja katsomaan kokkoa. Rannassa oli paljon porukkaa, mutta valtavasti sellaista väkeä, jota en tuntenut.

Kokko sytytettiin yhdeltätoista ja aika nopsaan se siitä herahti ilmiliekkeihin.

kokko.jpg

Löytyipä niitä tuttujakin sieltä kokon ääreltä.

porukka.jpg