Nyt se kauan kaivattu kesäloma sitten napsahti alkuun ja arki tuli vastaan. Minun arkeni näin lomalla on melkoisen leppoisaa ja jos vaan ilmat sallivat, niin erityyppisiä askareita tuolla ulkosalla pystyy tekemään. Ensimmäinen oikea lomapäivä valkeni sateisena ja niinpä aloin tehdä sisäduunia, jota olen jo pitkän aikaa suunnitellut, mutta toteutus on jäänyt puuttumaan.

Eilen aamulla, kun Irmeli lähti töihin, minä sitten kiskoin tietohallintohuoneeni kirjahyllystä kaikki kirjat (alinta hyllyä lukuun ottamatta) sängylle ja samalla sitten laitoin nuo jännitysosaston opukset aakkosjärjestykseen. Tämä lähinnä siksi, että tiesin hyllyssäni olevan samalta kirjailijalta samoja kirjoja. Jostain syystä matkojen varrelta on tarttunut mm. pokkareita ja samoin kirppareilta jonkin verran näitä päällekkäishankintoja ja nyt oli sitten aika deletoida tuplapainokset. Kun sain hyllyt tyhjiksi, hain pölyrätin ja pesin ne huolella. Kyllähän sitä pölyä pian tulee, mutta onpahan hetken aikaa puhdas.

kirj1.jpg

Hyllyssä oli ikivanhoja tvt-oppaita, joilla ei enää tee yhtään mitään, joten kasasin ne roskisosastoon, kuten myös melkoisen monta jostakin meille kulkeutunutta dvd-leffaa, joita ei kukaan koskaan ole katsonut eikä katso. Tuo iso nippu tuossa oikeanpuoleisen modulin edessä on sekalainen seurue erityyppisiä kirjoja, joita en kuitenkaan halunnut heittää pois, koska niissä on paljon Irmelin vanhemmilta perittyjä ja ne saa Irmeli joskus katsoa itse.

Jännitysosaston kasasin sitten sängylle ja erittelin ne tekijän mukaan. Tuo kaikkien korkein nippu on Patricia Cornwellin tuotantoa - 18 kirjaa eli ei ihan koko Scarpetta-sarja, koska niitä on kaikkiaan 23. Tom Clancyja olen aikanaan hankkinut myös runsaasti, melkein kaikki Ryan-Clark sarjan kirjat - muutama puuttuu. Clancyhan oli äärimmäisen patrioottinen amerikkalaiskirjailija, mutta teki nuo opuksensa todella taidokkaasti ja täynnä jännitystä, joten kun unohtaa sen tähtilipun liehumisen, niin kirjoista voi kyllä nauttia, jos pitää tuosta tyylistä. 

kirj2.jpg

*******

Hävitin kirjahyllystä siis kaksoispainoksia ja lukemattoman määrän dvd-levyjä ja kun sitten järjestelin kirjat paikoilleen, niin tulihan tuota väljyyttä. Ylämummoalueella on Aku Ankkoja ja alimmalla hyllyllä kaikenlaisia mappeja ja kuvakirjoja, joiden kimppuun hyökkään tässä sitten joskus.

kirj3.jpg