Nyt se joutui taas se armas aika - kuten joka vuosi kesäkuun alussa. Toukokuussa huhkitaan hiki hatussa (paitsi tänä keväänä, kun oli niin kylmä) ja sitten yhtäkkiä kaikki on ihan seis. Työt loppuvat kuin seinään ja alkaa palautuminen. Monena vuonna olen lähtenyt reissuun heti, kun vaan olen kyennyt - parhaimmillani samana päivänä, mutta tänä kesänä pitää vielä odotella hetkisen aikaa. Kyllä tässä vielä lomareissua pukkeloi - ei hätää.

Viime viikolla leivoin töihin pullaa - en valitettavasti oppilaille, vaan ihan työkavereille, koska tuli täytetyksi ne tasavuodet ja aina siinä kohtaa jollain tapaa on työkavereita muistettu, kun ei niitä juhlia nyt sitten pidetty. Minun pullataikinani tapaa olla joko hillittömän löysä tai hillittömän kova ja siksi pyysin Essiä avuksi. Essi tulikin ja teetti taikinan Aleksanterilla, joka puolestaan on tosi taitava leipuri. Erinomainen taikina ja pullista tuli hyviä - ihan työpaikalla kovasti kiitettiin.

pulla.jpg

*********

Viimeinen työviikko sujui sukkelaan ja mukavasti - siivottiin, vähän opiskeltiin, oltiin ulkona, tehtiin esityksiä - oli tosi leppoisaa ja työhommat päättyivät sitten lauantaina kirkkaassa auringonpaisteessa, jos kohta edelleen hieman viileissä olosuhteissa. Torstaina kävimme jätskillä koulupäivän aikana ja se oli aika kova koitos. Minä en syönyt jädee, mutta ilmeisesti jäätelö tuntui lämpimämmältä kuin ulkoinen ilma - niin hillittömän kylmää oli vielä torstaina.

Yhdet ylppärijuhlatkin ehdittiin käydä. Ihan entinen oppilaani muutaman vuoden takaa - mukavat juhlat, kuten nämä tuppaavat aina olemaan.

********

Sunnuntaina  nousin varhain, pukeuduin mustaan kostyymiin ja suuntasin Nissanin nokan Espoon tuomiokirkkoon, missä olimme laulamassa uusien pappien ja diakonien virkaanvihkimisjuhlassa. Kyse oli siis Kamarikuorosta ja vaikka emme ihan koko porukalla olleetkaan, niin kaikki äänet saatiin paikalle ja hyvin sujui. Lopuksi vielä tälläydyimme kesäiseen yhteiskuvaan.

k%C3%B6%C3%B6ri.jpg

******

Eilen sitten menimme illalla vielä Helsinkiin syömään ja samalla veimme Kertulle muuttolaatikoita. Hän nimittäin muuttaa tässä kesän aikana paikasta aa paikkaan bee. Suuntasimme Alppilaan kreikkalaisravintolaan (Zorbas), missä on tunnetusti hyvä ruoka. Irmeli, Kerttu ja Irmelin sisko, Helena, söivät äyriäispastaa ja minä pistelin stifadon. Hyvää, kuten aina Zorbasissa.

zorbas1.jpg

En suinkaan ole tässä kuvassa elämääni ja ruokaan kyllästynyt, vaan tuo vatsa oli niin täynnä, että melkein alkoi ramaista. Tästä se lomailu nyt sitten alkoi.

zorbas2.jpg