Johan tässä on ollut kaksi päivää kesää. Kovin on tuo alku ollut heikkoa eikä tässä vieläkään suuria lupauksia mistään kesähelteistä ole annettu, mutta jos nyt ei ihan tarvitsisisi palella. 

Aina kun nämä kelit hiemankin näyttävät kuivilta ja kohtuullisilta, niin silloinhan se pihaparturi on kaivettava esille ja laitettava toimintaan. Torstaina ajoin osan pihaa nurmikkoleikkurilla ja ojan pientareita siimarilla ja jatkoin vielä eilen. Nurmikko ei kylläkään ihan hurjasti ole kasvanut, mutta on kuitenkin, joten aina siellä ajamassa täytyy silloin ja tällöin käydä. Ihan kivalta tämä kesäinen piha näyttää.

piha1.jpg

*******

Irmeli siivosi Ulkohuoneen oikein huolella ja laitoimme sinne roikkumaan lamppuja ja eräänlaisia lintujen pelotteita ja saapas nähdä, pysyvätkö ne nyt pois. Linnunkakkaa oli nimittäin aika lailla laattojen päällä, kun tulimme Kreikasta. Täällähän ne saivat viikon huseerata ihan omia aikojaan.

piha2.jpg

******

Sain työpaikalta 60-vuotislahjaksi viinipuun tai -köynnöksen ja se on muuten jykevästi tässä reippaan kuukauden aikana kasvanut. Saa nähdä, millainen puu siitä lopulta tulee.

piha3.jpg

*********

Silloin, kun rakensimme (= rakennutimme) Ulkohuoneen, saatoimme istua siellä kaiket päivät koko kesän ajan. Kesä 2010 oli lämmin ja mukava ja välillä jopa niin kuuma, että siinä ei meinannut kyetä olemaan. Toisin on taas tänä kesänä, kuten kahtena aiempanakin ollut. Saunan yhteydessä ollaan istuskeltu jäähtymässä ja pikakahvit tai -ruokailut organisoitu, mutta oikein olemalla ei ole oltu. Ei ole tarennut.

Eilen ja tänään olemme sentään istuneet Ulkohuoneessa syömässä ja aika pitkään saunareissun jäähdyttelyissäkin ollaan kyetty olemaan. Tänään söimme upean haukilounaan ja itse asiassa, kun aurinko kirkkaasti paistoi suoraan, niin oli jopa kuuma.

haukio.jpg