Tultuamme Pohjanmaalta vietimme kokonaisen päivän kotosalla tekemättä ihmeemmin mitään. Ihan rauhassa vaan oleskelimme ja nautimme hyvästä säästä.

Perjantai-iltana menimme sitten jonnekin Raaseporiin. Siis jonnekin, koska minulla ei ole harmaata aavistusta, missä tuo paikka on. Seurasimme ystäviltämme saatuja ohjeita eli aja muutama kilometri ja käännyt vasemmalle, aja taas ja käänny oikealle, taas aja ja käänny..... lopulta olimme heidän mökillään ja ainoa huoli oli, kuinka osaamme takaisin jäämättä kiertelemään loppuelämäksemme Raaseporin metsiin tai kunnes bensa loppuisi Venlasta (= meidän uusi Nissan, siis se kastettiin suhteellisen epävirallisesti, mutta vakaasti Venlaksi).

Söimme ystäviemme luona, jonka jälkeen hyppäsimme veneeseen ja ajoimme noin kymmenen minuutin matkan johonkin rantakahvilaan, missä minulla ja Pekalla oli tunnin mittainen keikka. Pekka lauloi ja minä soitin pianoa. Mukava keikka.

venhossa.jpg

Oma jännityksensä syntyi sitten siitä, että miten osaamme takaisin kotiin jo edellä mainituista käänny ja aja-kuvioista johtuen. Irmeli kuitenkin taitavasti luki ohjeita takaperin emmekä eksyneet emmekä myöskään törmänneet peuroihin, joita kuulemma on paljon noilla seuduilla.

************

Kerttu on nyt hieman ennen muuttoaan maalaillut tuolejaan, jotka ovat saaneet uuden kirkkaanvalkoisen pinnan vanhan punaisen asemesta. Hän hioi tuolit erittäin hyvin ja sitten maalasi ne kaksi kertaa hyvin huolellisesti ja ne ovat tällä hetkellä kuin uudet. Siirsimme niitä eilen ja hyvinhän nuo näkyivät sointuvan Venlan takapaksin ja värityksen mukaan.

turvaistuin.jpg

*********

Otimme Essin koirat meille yhdeksi päiväksi hoitoon, kun heillä oli vähän muuta menoa. Ovat ne kyllä aika vauhtiveikkoja ja kun tuolla nuoremmalla on vielä silloin tällöin ja etenkin tällöin taipumuksena pissata ja kakkuloida lattialle, niin tässä on hieman kuljettu paperin ja rätin kanssa huushollia ympäri. 

rakkeja.jpg

***********

Annoin viimeinkin periksi verkkomusiikille. Totuushan on se, että noista striimatuista musahommista ei saa kaikkea esiin - ei niin kuin levyiltä, mutta onhan se huomattavasti helpompi tapa kuunnella musaa kuin yhdessä paikassa olevasta kömpelöstä laitteesta. Minulla on siis nyt Spotify. Se on ladattu puhelimeen ja iPadiin ja niinpä voin kuunnella mieleistä musaa melkeinpä missä vaan. Venlassa on Bluetooth-järjestelmä ja niinpä kytkin puhelimeni auton järjestelmään lauantaina, kun menimme Irmelin siskonpojan tyttären Prometheus-juhliin Vantaalle ja samalla kuuntelimme Vesalaa. Minä en ihan hirveästi pidä hänen musastaan, mutta laulajana Paula Vesala on kyllä todella hyvä. Kotiin tullessamme kuuntelimme loistavaa amerikkalaista a cappella-ryhmää, Pentatonixia.