Kotouduttuamme Ruisrokista ja arjen koittaessa emme kuitenkaan huomanneet koko arkea. Keäslomalla ei niin katso kalenteriin ja niinpä yllättäen saattaa olla väärässä päivässä. Entisajan maailmassa tiesi sunnuntain siitä, että kaupat olivat kiinni ja korkeintaan jotkut kioskit olivat auki. Nykyään ei tällaistakaan erotusmahdollisuutta ole.

Maanantaina joka tapauksessa hain uuden telkkarin. Vanha lähtee Kertulle, kun he nyt elokuussa muuttavat eikä heillä ole vanhastaan ollut moista laitetta ollenkaan. Tämä uusi on kieltämättä aika iso, mutta odotan tässä nyt malttamattomana, että pääsisin näkemään jääkiekkoa, koska iso ruutu on varmasti erinomainen kyseisen urheilun seuraamiseen. Asentaminen kesti muutaman minuutin, mutta Lauri piti saada apuun, koska telkkari on oikeasti sen verran iso, että en välttämättä olisi sitä yksin saanut tuohon pöydälle.

tv.jpg

*****

Viikolla onnistuin sitten lopulta heittämään talviturkin ihan oikeasti. Liekö ollut maanatai-ilta, kun ajelimme Penikkalammelle ja uida lätrytimme siellä sen verran, että voin taas aivan rehellisesti sanoa uineeni luonnontilassa eli ilman saunaa. Vesi oli ihan kohtuullisen lämmintä eli sieltä ei tarvinnut tulla hengen hädässä pois, vaan oikeasti saattoi jopa tehdä uintiliikkeitä.

uinti.jpg

*******

Tiistaina meille tuli vieraita, tai ihan tuttuja, kylään. Mirva ja Petri ja koira saapuivat ihastelemaan Vihdin sateita. Siinä sitä taas rupatellessa aika kului mukavasti ja saimme päivitetyksi kuulumiset.

Keskiviikosta torstaihin vietimme aikaa Lipetissä sekä työn että huvin merkeissä. Tilasin sinne nimittäin puita viitisen kuutiota ja siirsimme sitten saman tien klapuset pois paljaan taivaan alta. Irmeli, Essi, Lauri, Juho, Nelli, Emma, Jussi ja minä niitä kanniskelimme ja latasimme ne hyviin kasoihin ja eiköhän noilla loppuvuosi pärjätä.

Saunoimme toki sitten illan päälle ja yövyimme myös. Oli mukavan lämmintä ja sopivaa.

halkoja.jpg

********

Torstaina satoi oikein kunnolla, joten päivä oli kyllä pääasiassa sisäistetty. 

Perjantaina kävimme sitten Kotkassa. Irmeli, Helena-sisko ja kuolleen siskon lapset kävivät hoitamassa perunkirjoitusjutut ja niinpä Ilonan viimeinen veroilmoitus on nyt sitten paketissa. Sattuivatpa nuo meripäivät samaan kohtaan ja vielä kaiken lisäksi kaunis aurinkopäivä ja niinpä paperihommien jälkeen Irmeli ja Helena kävivät ihailemassa purjealuksia satamassa. Olihan tuolla Kotkassa mukavasti tohinaa.