Helsingin Juhlaviikot alkoivat jälleen ja tälläkin kertaa aloitushappening oli Kuoro goes kapakka-tapahtuma. Kuorot ovat menneet kapakoihin jo vuodesta 1996 alkaen eli jo yli kaksikymmentä kertaa ja lauĺuyhtyeellemme tämä kerta oli nyt sitten kuudes, kun ensimmäinen kertamme oli vuonna 2012 ja sitten se onkin jatkunut keskeytyksettä joka vuosi.

Olemme aina menneet tapahtumaan aika kesäterässä eli vähällä harjoituksella johtuen tietenkin porukoiden lomista. Harjoituskertoja ei yleensä ole ollut kuin korkeintaan kolme ja siksi olemme pitäytyneet vahvimmissa ja varmimmissa biiseissä. Niinpä Helsingin yössä on kaikunut vuodesta toiseen melko lailla samat kappaleet, mutta enpä usko, että kovin moni on meitä nähnyt joka vuosi eli ei varmaan kyllästymistä ole päässyt tulemaan. Sitä paitsi on meillä aina ollut jotain uuttakin tarjolla.

Osalle meistä tuli nyt ihan uutena kokemuksena tähän kuorotapahtumaan liittyen Suurkirkon rappusilla esitetty performanssi. Siinä yksinkertaisesti kaikki kynnelle kyenneet laulajat kerääntyivät paikalle laulamaan muutaman laulun kuoroguru Marjukka Riihimäen johtamana. Rappusilla oli varmaan yli tuhat laulajaa - en minä tiedä. Saattoi olla paljonkin enemmän. Torilla oli valtavasti väkeä, jotka aplodeerasivat ja hurrasivat ja lauloivat mukana.

Sakkewentkapakka.jpg

Esitys alkoi superjuhlavasti. Porukka lauloi rinta rottingilla "Finlandia-hymnin" ja heti perään "Suomen laulun". Mikäpä sen sopivampi alku näin juhlavuonna. Lauloimme myös pari laulua ruotsiksi. Huikeaahan se oli, mutta koska seisoin aika lailla keskellä tenoririvistöä, en kylläkään kuullut  kuorokokonaisuutta - pelkästään raikasta tenorilaulua. Ilmeisesti suurkuoro sai kuitenkin pidetyksi jonkinkaltaisen vireen, koska loppusoinnut jäivät kaikuna pyörimään ympäri toria ja minusta ne kuulostivat aina ihan asiallisilta.

sakkesangkapakka.jpg

Eihän meitä kuitenkaan ollut kuin neljä thromoslaista paikalla. Piia-Riikka, Päivi, Essi ja minä, mutta edustimme toki yhtyettämme pieteetillä. Essikin lauloi kovaa ja korkealta - oli nimittäin sopraanona paikalla. Illan keikalle oli tulossa meidän lisäksi vielä Saara, Irmeli ja Markku. Tomilla oli jälleen kerran valitettavasti vastaavanlainen ilta Turussa ja kun hänellä on siellä kvartetti, niin toki häntä tarvittiin siellä enemmän kuin meillä Hesassa, koska kuitenkin meilölä oli basso matkassa.

piiriip%C3%A4ivisakke.jpg

**********

Tänäkin vuonna meillä oli kaksi esiintymispaikkaa. Aloitimme puoli yhdeksältä O'Malleysin ulkoilmaterassilla tai paremminkin pihassa. "Tupa" oli lähes täynnä ja meininki hyvä. Kuulimme meitä ennen esiintyneen Keskisuomalaisen osakunnan kuoron hienon esiintymisen ja sitten meidän jälkeen esiintyneen kvartetin, Primon, joka tosin esiintyi rohkeasti kolmella laulajalla, kun toinen sopraanoista oli sairastunut.

Aloitimme "Uusmaalaisten laululla" ja jatkoimme Suomi-teemalla "Hei vaan Suomi". Ohjelmistossamme oli sitten vielä "Muistan sua Elaine", "Kettu itki poikiansa" ja "Satumaa-tango". Yleisö oli ihan innolla mukana ja pakko tähän on laittaa hieman kissanhännännostoa eli kommentteja yleisöstä: "WAU!" ja "Tämä porukkahan osaa laulaa!". Kieltämättä biisit menivtä hyvin.

Toinen esityspaikkamme oli Eirassa, ruokaravintola Sandro, joka oli mahtava paikka, mutta eihän siellä ollut yleisöä lainkaan. Meitä ennen esiintynyt kahdeksan hengen mieskuoroporukka jäi kuuntelemaan ja tykkäsi kovin. Me kuulimme heitä kun saavuimme paikalle - hyvä porukka. Lauloimme hyvin ja siellä oli helppo laulaa, koska paikka oli pieni. Jätimme Elainen tästä setistä pois ja veisasimme "Maailman toisella puolella"-biisin sen paikalla - muuten samat.

Erittäin kiva keikka jälleen ja jospa sitten taas ensi vuonna - kukapa tietää???