Kun kesän jälkeen ajaudumme jälleen tähän syksyyn, on aika kaivaa kalenterit esiin ja laittaa tilaa harrastuksille. Kotona on toki aina kaikenlaista tekemistä kuten tuolla pihassa, mutta niitä ei voida mitenkään harrastuksina pitää - ihan sellaista kotityötähän nämä kotijutut ovat. 

Selkeimmät kotona tehtävät harrastukseni ovat lukeminen ja musisointi. Kirjoja minulla on aina enemmän tai vähemmän jonossa ja toki sitä hesariakin on luettava. Luen myös uutisia paljon netistä eli siihen hommaan kuluu aina aikaa jonkin verran.  Tälläkin hetkellä minulla on kaksi kirjaa kesken - toinen on jännäri ja toinen on entisestä vuokraemännästäni kertova henkilöhistoria.

luku.jpg

********

Tuolla kodin ulkopuolella olevat harrastukset ovat siis todellakin musiikkipainotteiset ja tarkentaen laulupainotteiset ja niinpä niistä ensin. Pirkko Kelan johtama Produktiokuoro on jo vanha tekijä ja näilläkin sivuilla usein esiintynyt ryhmä. Se lähti alunperin kai Vihdin seurakunnan nuorisokuoron vahvistushommista ja vakiintui vähitellen omanlaisekseen hengellistä musiikkia ja myös hieman valtavirrasta poikkeavaan etnistä musiikkia esittäväksi porukaksi. Koska Pike-johtajamme on jo eläkkeellä kanttorin työstään, ovat meidän suunnitelmamme hieman auki, mutta jokunen treeni on jo sovittu ja ajatusta ensi kevään puolelle tehtävästä keikasta on jo olemassa.

prod.jpg

*********

Erittäin vaativaa, mutta myös mukavaa on laulaminen Vihdin Kamarikuorossa, joka niin ikään on seurakunnan kuoro. Sitä johtaa Sibiksen kirkkomusiikkiosastolla työssä oleva Jorma Hannikainen ja vetovastuussa on myös hänen vaimonsa, seurakuntamme kanttori Kaisa-Leena Hannikainen. Tällä hetkellä harjoittelemme Jaakko Mäntyjärven Salvat 1704-teosta, joka on erinomaisen hankala teos. Myös hankala, mutta kovin erityyppinen on J.S.Bachin Jouluoratorio, jota myös antaumuksella valmistelemme.

kamariku.jpg 

********

Sitten tietenkin se tärkein eli Lauluyhtye Thromos. Olemme jo parissa yhteydessä tänä syksynä olleet liikkeellä ja jatkoa seuraa sitten marraskuussa, kun laulamme yhteiskeikan Hiiden Laulun kanssa Nummelassa. Ajatuksena ja aiheena on toki tähän vuoteen kuuluva Suomi 100-aihe eli laulamme nyt pelkästään suomalaista musiikkia eri vuosikymmeniltä ja hieman tavoistamme poiketen emme pelkästään kevyttä musaa, vaan ohjelmistossamme on tulossa mm. Finalndia-hymni.

throsomo.jpg

**********

Eilen jatkoin taas tätä kohta kolmekymmentä vuotta jatkunutta hupiharrastusta eli kreikan kieltä. Meidän ryhmämme on lähes muuttumattomana kokoontunut jo ties kuinka kauan eikä suorastaan loppua näy. Sekin on outoa, että me osaamme puhua ja lukea tuota kieltä - siinä mielessä outoa, että meillä on ajoittain hersyvän hauskaa siellä eikä oppimistapahtumassa pitäisi olla hauskaa - ei ainakaan joidenkin mielestä. Ihan onnistuneen sujuvasti kerroimme kesämme tapahtumista, matkoista ja sen sellaisista ja hauskaa oli kuunnella myös opettajamme kreikankielistä selostusta automatkalla siellä täällä Kreikassa.

krei.jpg

Tästä sitten kohti syksyä ja talvea ja ennen kuin huomaammekaan, niin tulee huhti- ja toukokuu ja alamme jo vetäytyä kesälomalle. Näin on aina käynyt ja näin käyköön.