Viime viikolla  netissä näytettiin jonkun sotakirjeenvaihtajan maineeseen nousseita kuvia, jotka oli sittemmin todettu väärennöksiksi. Joskus kauan sitten oli sanonta, että jos mihin, niin kuvaan voi luottaa. Nykypäivänä tämä ei enää ole todellakaan näin. Kuvien muokkaaminen on ihan helppoa eikä siihen tarvita mitään huippuluokan studioita

Katsotaanpa ensin tätä kuvaa. Tämä on täyttä totta. Tiedän sen siitä, että olen itse sen itsestäni napannut puhelimellani viime kesänä Santorinilla ollessamme lomamme toisena päivänä mopoilemassa saaren korkeilla paikoilla.

IMG_2197.jpg

Seuraavat kaksi kuvaa ovat ihan vilunkia. En ole kuuna päivänä käynyt New Yorkissa enkä Pekingissä, mutta luvallisesta kuva-arkistosta löytämieni kuvien perusteella olen. Rajauksista ja valon epätasaisesta jakaantumisesta näkee, että näitä on muokattu, mutta jos ne olisivat pienempiä ja niitä katsottaisiin esim. puhelimella, ei fuulausta niin helposti näkisi.

Newyork.jpgkiinassa.jpg

Tekniikka on hyvin yksinkertaista. Laitetaan kuvankäsittelyohjelmassa kuvat päällekkäin ja pyyhitään päällä olevasta kaikki se pois, mitä ei haluta nähdä lopullisessa versiossa. Todella helppoa eikä kuluta aikaa muutamaa minuuttia enempää.

***********

Otin Santorinilla kuvan Artturista. En itse asiassa kuvaa ottaessani nähnyt, kuinka syväksi tausta jäi - ikäänkuin Artturi roikkuisi kiviaidasta. Tosiasiassa hän seisoi hieman alempana olevalla kaiteella. New Yorkin pilvenpiirtäjät taustalle ja yhtäkkiä nuori mies onkin hengenvaarassa.

artturi.jpg

newyorkart.jpg