Tässä taas viikko, ja nyt voi jo sanoa, viikonloppukin sujahti melkoisella vauhdilla. Illat ja päivät olivat tavallaan täynnä kaikenlaista suhaamista, kuten töissä käyntiä ja niinpä matka maanantaista perjantaihin lensi levein siivin.

Lauluyhtyeellä on lähiaikoina tiedossa kolme keikkaa. Kaksi vähän pienempää ja yksi isomman sorttinen. Kaikki ovat akustisia, mikä helpottaa sekä harjoittelua että esiintymispäivän tohinaa. Akustisella tarkoitan siis sitä, että emme laula mikrofoneihin, vaan ihan ilman mitään laitteita. Ongelmana on sitten se, että joudumme miettimään biisilistaa hieman enemmän kuin äänentoiston kanssa ja valitettavasti myös jättämään hyviäkin biisejä pois. Toisaalta ihan hyvä välillä laulaa ja kuunnella vieressä olijaa ihan on the air.

treeni.jpg

*********

Lulu on hiljalleen tottunut sijaiskotiinsa. Neljäs viikko alkaa nyt ja kyllä koira meidät jo hyvin tunnistaa sijaisvanhemmikseen ja tulee luokse hyvin lyhyellä komennolla. Ruokahalu on hyvä ja kaikin puolin vanha otus näyttää voivan mukavasti. Aina kun syömme, se tulee ihan viereen tuijottamaan ja jaksaa odottaa kärsivällisesti, josko sieltä vaikka putoaisi tai muuten tulisi jotain herkullista. Oma ruoka katoaa kitusiin vilkkaasti, kuten Viisikko-sarjan Timillä, joka hotkaisi jäätelönkin edes maistamatta. Tuossa eräänä päivänä saatuamme kaalilaatikon kuta kuinkin syödyksi, laitoin astian Lululle lattialle ja hetkessä alkoi putsaus. 

lulutiskjaa.jpg

********

Olin lenkillä tuossa yhtenä iltana ja kiinnitin tien varressa huomioni varoitusmerkkiin. Mikäs siinä, mutta nämä on hauskoja, jos oikein alkaa ihmettelemään ja miettimään. Siinä varoitetaan, että läheisyydessä on lapsia ja heitä on varottava. Kiero huumorintaju vie tietenkin väärille vesille, kun alkaa  miettiä, että mitä hiton varomista noissa lapsissa on. Ovatko he jotenkin vaarallisia ja aiheuttavat kohdalle sattuessaan mielettömiä vahinkoja? Pitäisikö pelätä?

varo.jpg

********

Opettajan työssä joutuu/pääsee aika ajoin kouluttautumaan tai muuten kehittymään ihan pelkästään aikuisten kanssa. Eilen meillä oli koulutuspäivä Nummelassa ja aiheena tietenkin opetussuunnitelma. Sitä on väsätty nyt vuosia ja energiaa on kulutettu keskikokoisen ydinvoimalan verran, mutta eipä tässä vieläkään olla päästy loppuun. Ehkä menimme askeleen eteenpäin. 

Tilaisuus alkoi ainoan vihtiläisen kansanedustajan, Eerikki Viljasen, puheella. Ihan asiaa, mutta ei siitä nyt sen hullua hurskaammaksi tullut. Mutta faktaa ja ihan asiallinen oli herran juttutuokio, joten ei siitä sen enempää. Päivän aikana tietenkin syötiin ja saatiin kahvia. Virkistykseksi oli liikuntatuokio ja meninkin ThaiChitä kokeilemaan. Ilmeisesti nyt liian alhainen verenpaine kävi ärsyttämään päätä ja alkoi huimata, joten osaltaan jäsi homma kesken, mutta olihan se hauskaa.

veso.jpg

**********

Meillä oli eilen kaksi vierasta (tosin ihan tuttuja). Aksu tuli jo aamupäivästä meidän seuraksemme (toki ensin Irmelin). Poika ja mummo mm. leipoivat, laittoivat ruokaa ja Aksu teki kurpitsaukon.

aksu.jpg

Paavo kävi illalla syömässä ja saunassa, mutta ei jäänyt yöksi. Aksu jäi.

Tässä siis sitten siirrytään syyskuun viimeiselle viikolle kauniissa auriongonpaisteessa ja keltaisten lehtien hiljalleen kuorruttaessa pihan kerrosta.