Lauantai 14.10.

Nukuimme pitkään. Irmeli heräsi ja nousi kahdeksan maissa, minulla meni tunnin pitempään. Kävimme läheisessä kuppilassa aamiaisella ja tulimme sitten laittamaan matkatavarat kaappeihin ynnä muihin asiaankuuluviin paikkoihin.

Lähdimmepä sitten tallustamaan kohti Centroa, kaupungin keskeistä aluetta, jossa on myös vanha kaupunki. Matkaa sinne on hieman reilu kilometri eli ei mikään paha juttu.Kävimme syömässä tapaksia ja sitten ihmettelimme kauppoja ja paikkoja yleensä.

malaga3.jpgmalaga2.jpg

Istahdimme hetkeksi puistoon ja palasimme takaisin asunnollemme läheisen ruokakaupan kautta. Ruokakaupassa siunailimme hintoja. Täällä nimittäin kaikki on huikeasti halvempaa kuin Suomessa eli ei ihmekään, että monet suomalaiset muuttavat talveksi näille nurkille. Eläke riittää ihan eri tavalla kuin Suomessa.

DSC_0027.jpgDSC_0024.jpgDSC_0017.jpg

Pidimme siestan. Eilisen matkapäivän väsymys varmasti painoi ja toisaalta tämä lämpötila. On muutenkin lepoloma eli ei tarvitse riehua paikasta toiseen, vaan nauttia kiireettömyydestä. Vauhtilomat ovat sitten ihan eri juttu. Muutos muutaman asteen lämpötilasta yli 25 asteen helteeseen on melkoinen, vaikka tuo lämpö ei täällä meren rannassa pahemmin tunnu, joten siinäkin on hyvää syytä siestan viettoon.

Hieman myöhemmän iltapäivän tunteina piipahdimme uimassa. Uimarantaan on kolme kilometriä, mutta rauhassa kävellen se sujuu ihan mainiosti eikä siinä ole juurikaan mäkiä. Tasaisesti mentiin kovaa katua. Merivesi oli lämmintä ja puolen tunnin pulautus riitti mainiosti. Takaisin tullessa tutustuimme rantakojuihin, missä oli monenlaisia myyntituotteita. Ostin leveälierisen hatun.

Uimareissun jälkeen oli syytä tietenkin käydä suihkussa, koska suolavesi jää kuitenkin ainakin vähän hiertämään ihoa, vaikka kävimme rantasuihkussa.

Täällä sisätiloissa olen aina sopivan hetken tullen avannut kirjan ja kotioloissa hieman nihkeästi alkanut kirja on edennyt jo reilusti yli puolen välin, vaikka siihen on kirjailija onnistunut tunkemaan melkein 700 sivua. Lentokoneessa sain eilen luetuksi melkoisen paljon, vaikka siellä meinasi enemmän tai vähemmän välillä nukuttaa. Kyllä minä varmaan reilun tunnin vietin lentomatkasta autuaammilla matkamailla.

Tässä asunnossa on kaksi makuuhuonetta, reippaan kokoinen olohuone ja keittiö sekä tietenkin kylppäri/vessa. Tämä on uudehkon kerrostalon kolmannessa kerroksessa ja hyvin siisti. Vaikea sanoa, onko tässä esim. asunut ketään aiemmin, mutta hyvin tuoreelta tapaukselta tämä vaikuttaa.

DSC_0032.jpg

Illan jo pimennyttyä lähdimme vielä syömään. Onneksi paikka löytyi tosi läheltä, sillä jalat alkoivat kiljua hoosiannaa yhteensä yli kymmenen kilometrin päiväkävelyiden takia. Irmeli söi tanakan munakkaan ja minä kanaviipaleita ranskalaisilla. Alkupalaksi oli tomaatteja ja tonnikalaa. Hieman tarjoilijaa nauratti Irmelin ruokavalinta. Se, miksi, ei oikein selvinnyt meille. Olisiko ollut enempi äijäruokaa? Tuhtia kamaa joka tapauksessa.

Ruokapaikka oli onneksi lähellä asuntoamme, koska väsymys alkoi painaa melkoisesti. Ensimmäinen päivä Malagassa takana ja olihan tuossa jo jotain nähty.