Sunnuntai 15.10.

Heräsimme kahdeksan maissa ja hämmästelimme pimeyttä. Jos ei ihan täysin pimeää, niin ainakin melkein. Täällä sisällä ei voinut olla laittamatta valoja. Söimme aamiaisen - kahvia, leipää, juustoa, kinkkua, jukurttia, banaania, tuoremehua jne. Hyvä aamiainen.

Seuraava vaihe oli tällätä tiskikone päälle. Sen verran olimme jo onnistuneet sotkemaan astioita. Tiskikone on ihan uusi ja käsittämättömän hiljainen.

Kun kone oli hoitanut hommansa, lähdimme tuohon kaupungille kohteenamme vanha linnoitus, joka on reippaasti yli tuhat vuotta vanha. Sitä kyllä rakennettiin 700-luvulta ihan 1000- luvulle saakka, joten ikää on siinä mielessä hankala arvioida. Linnoituksessa on kaksi osaa - alempi Alcazapa ja ylempi Gibralfaro. Tutustuimme ensin tietenkin siihen alalinnoitukseen, jossa oli runsaasti näkemistä. Itse asiassa enemmän kuin siinä ylemmässä.

DSC_0059.jpgDSC_0065.jpg

 

Olihan siinä ylälinnoitukseen menossa sitten omat ongelmansa, kun piti kavuta melkoisen jyrkkää tietä, mutta hyvin se sujui lopulta, kun hitaasti mentiin. Palkinnoksi saimme upeat nähtävyydet. Sää suosi - aivan pilvetön taivas ja kirkas auringonpaiste eikä kuitenkaan liian kuuma. 25 asteen tienoilla.

DSC_0077.jpgDSC_0078.jpgDSC_0082.jpg

Ennen linnoitukseen menoa satuimme kaupungin suuren katedraalin kohdalle ja kävimme sitäkin töllistelemässä. Oli muuten vähän hurjan suuri kirkko. En ole muistaakseni koskaan ollut niin suuressa, jos kohta on vaikea arvioida - kyllähän Notre Dame ja Sacre Coeur melkoisia temppeleitä ovat.

DSC_0049.jpgDSC_0048.jpgDSC_0045.jpgDSC_0042.jpg

Päiväretken päätteeksi kävimme uimassa ja sitten raahauduimme kämpälle. Nappasimme kaupungilta taksin, kun jalkoihin sattui epämääräisen paljon. Maksoi neljä euroa!

DSC_0089.jpg

Myöhäisen siestan jälkeen kävimme vielä syömässä tuossa lähellä ja niin alkoi päivä olla paketissa.