Mennään jo vuoteen 1996. Tuolloin ei ollut skandinaavisten hiihtolajien MM-kisoja eikä talviolympialaisia ja tähän historiaani en ole ottanut ampumahiihtoa enkä alppihiihtoa, koska ne eivät ole koskaan erikoisemmin minua kiinnostaneet. Niinpä vuoden ensimmäinen minua kiinnostanut suuri urheilutapahtuma oli jääkiekon mm-kisahommeli, joka järjestettiin Itävallassa ja pääpaikka oli tietenkin Wien. Odotukset olivat korkealla edellisen vuoden voiton vuoksi, mutta sieltä sitten pudottiin komeasti alas ja sijoitus oli viides. Suomi putosi jo puolivälierässä häviten Kanadalle. Euroviisuissa Suomea edusti Jasmine, joka sijoittui typerällä humpalla viimeiseksi. Kesäolympialaiset järjestettiin Yhdysvalloissa, Atlantassa. Suomalaisurheilijat saavuttivat neljä mitalia, joista yhden kultaisen. Aika harva muistaa tuon kultamitalistin - Heli Rantanen, keihäänheittäjä. Seppo Räty sai pronssia ja kaksi hopeaakin tuli Suomeen. Painija Marko Asell sai toisen ja tulipa tänne kotikuntaanikin yksi olympiamitali. Tunnen henkilökohtaisesti vain yhden olympiamitalistin ja tällä kertaa oli hänen vuoronsa pokata sellainen - harmittavan lähelle jäi kultamitali. Kyseinen mitalisti on uimari Jani Sievinen.

Talvi 1996 alkoi tietenkin normaaleilla kouluhommilla. Opetin neljättä luokkaa - Paavo-Pekan rinnakkaista ja pidin pojalle myös liikuntaa. Lapset kävivät soittotunneillaan ja minä opiskelin kreikkaa ja varmaankin jossain määrissä olin mukana kuorojutuissa. Iso juttu ja normaalista poikkeava oli sellainen, että olin ottanut pienen ylimääräisen jobin ja hoidin Vihdin Teatterin musiikin näytelmään Peppi Pitkätossu. Essi oli näytelmän pääosassa, joten kävimme yhdessä sekä treenit että esitykset. Hyvinhän se sujui ja lopulta, kun näytelmä viimein valmistui, oli meillä huikea menestys. Mukava, mutta raskas juttu.

Talvella 1996 varmistui sitten ensimmäinen Kreikan leirikoulukomentoni Santorinille. Alakoulun kuudes luokka Kymenlaaksosta. Mukava porukka ja hyvät muistot jäivät. Majoituimme aivan kammottavaan mörskään ihan Kamarin keskustassa, mutta isäntäväki oli kerrassaan mahtavaa ja olen heitä usein nähnyt Santorinilla käydessäni. Isäntä, vanha herra, on aikaa päivää sitten kuollut, mutta muuta perhettä siinä näkee. Muuten kevät meni siis ihan normaaleissa häslingeissä koulun ja harrastusten myötä. Meille tuli toinen koira siinä kevättalven aikana. Samasta kennelistä ja samaa rotua kuin vanhempikin - arvatenkin niistä oli kovasti toisillensa seuraa koulupäivien aikana. Talven ja kevään aikana käytiin vierailuilla  Helsingissä ja Kotkassa ja sitten vielä pääsiäisenä Kivijärvellä. Eipä juuri muuten menty minnekään.

Ihan heti koulujen loputtua olin lasten kanssa Kivijärvellä mökillä ja niihin aikoihin meille tuli ensimmäinen kännykkä. Se oli Nokian NMT-mallia, muistaakseni 900. Hyvä ja kätevä puhelin, mutta ei sillä muuta voinut tehdä kuin soittaa. Siihen aikaan ei vielä ollut edes tekstiviestejä nmt-verkossa - nehän yleistyivät vasta gsm:n myötä. Joka tapauksessa mökiltä tein varauksen yllättäen tulleelle Kreikan matkalle. Lähdimme nimittäin ystäväperheen kanssa aika lailla ex-tempore meiningillä katsomaan tulivuorisaarta. Yllätysreissu ja tosi mukava sellainen.

Loppukesä vietettiin sitten kotona ja tehtiin pikareissuja Kotkaan ja Helsinkiin ja vietettiin vielä lyhyt aika Kivijärvellä eli hyvin tyypilliseen tapaan sitä kesää vietettiin. 

Syksyllä minä jatkoin vanhan luokkani kanssa viidennelle luokalle ja siinä sitten alkoivat perusharrastukset soittotunteineen ja kuoroineen. Eipä siinä mitään ihmeellistä muuten ollut. Kävimme Jyväskylässä esittämässä Peppi Pitkätossun ja Keskisuomalainen kiittellikin Vihdin Teatteria siitä, että "teatterilla oli elävä pianisti". Tarkoitti tietenkin sitä, että live-musiikki päihitti nauhoitetun, mutta olihan tuo eläväksi toteaminen aika hauska juttu. Äitini oli katsomassa tteatteria ja aivan ihmeissään siitä, että se oli ihan oikea näytelmä, eikä mikään lasten leikkijuttu. Olimme me siitä moneen kertaan puhuneet, mutta eihän äitini oikein näitä juttuja kuunnellut - hän kuvitteli asiat aina hyvin eri mittasuhteisiin, mitä ne olivat. Suurenteli tai vähätteli - vähän tilanteesta riippuen. Essi meni kahdeksannelle, Paavo-Pekka viitoselle ja Kerttu toiselle luokalle. Jouluun asti kaikki taas meni ihan vanhalla hyvällä painolla.