Nyt siirrytään jo vuoteen 1999. Olimme muuttaneet ihan vuoden 1998 lopulla tähän taloomme ja totuttelua riitti. Hiihdon MM-kisat vietettiin Ramsaussa, Itävallassa ja sieltä suomalaisurheilijat saivat neljä kultaa, joista Mika Myllylä yksin kolme. Yhdistetyn joukkue sai sen neljännen. Kultien lisäksi kaksi hopeaa, joista Mika Myllylä otti toisen ja Samppa Lajunen yhdistetyssä sen toisen. Euroviisut menivät suomalaisilta ihan ohi, koska maamme ei saanut edustajaa sinne edellisten vuosien huonon menestyksen takia. Ruotsi voitti. Jääkiekon MM-kisat sujuivat sitten hieman paremmin. Tosi tiukassa kaksiosaisessa finaalissa Tsekki löi lopulta Suomen jatkoajalla eli hopeaan oli tyytyminen. Yleisurheilun MM-kisoissa Espanjan Sevillassa onnistui Aki Parviainen ainoana suomalaisena nousemaan podiumille ja teki sen sitten kunnolla - otti kultaa.

Talvella 1999 satoi paljon lunta ja minä ehdin hiihdellä huomattavasti tavallista enemmän. Varsinkin helmi- ja maaliskuussa oli lumitöitä sangen rankasti. Kävin toki laulamassa kuorossa, säestelin seurakunnan tilaisuuksia ja myös Thromos treenasi uutterasti, jos kohta emme ihan hirveän paljon esiintyneet, mutta homma oli vireillä. Olin eka luokan ope ja hämmästyttävää kyllä - lapset oppivat lukemaan ja laskemaan. Se, että en koskaan ole oikein tuntenut itseäni alkuopettajaksi tuli kyllä todennetuksi, mutta kaiken kaikkiaan hyvin se homma siinä hoitui. Jäi tosin minun osalta viimeiseksi alkuopetuskaudeksi (sitten vuonna 2000, toisen luokan jälkeen). 

Kreikkaa en tuohon aikaan opiskellut, mutta kävin jossain vaiheessa kokeilemassa kreikkalaisia tansseja. Oliko se nyt sitten juuri tämä vuosi vai myöhemmin vai aiemmin, on minulta unohtunut, mutta joka tapauksessa kävin hasaposervikoa ja muita vastaavia hyppimässä. Enää en osaa kuin kahta tanssia.

Talvi ja kevät sujuivat ihan mukavasti töitä tehdessä ja harrastellessa. Vanhaan malliin käytiin Kotkassa, Helsingissä ja Kivijärvelläkin, minne ajeltiin pääsiäisenä. Jossain välissä noihin aikoihin kävin Paraisilla äänittämässä neljä biisiä, jotka sitten painettiin ihan levyksi asti ja jotka kyllä tulivat mukaan myöhemmin julkaistuun täyspitkään levyyni. Sitäkään en muuten muista, tehtiinkö  tämä levyhomma vuonna 98 vai 99, mutta niillä tienoin joka tapauksessa. 

Vanhan talomme remonttiosio nb. 1 alkoi  kylppärin kunnostuksella. Vanhoja seiniä revittiin auki ja korvattiin kevyet rakenteet betoniharkoilla ja sitten tehtiin vielä kunnon eristys. Kattokin vaihdettiin saman tien. Kallis projekti, mutta olisi se jossain vaiheessa ollut joka tapauksessa tehtävä, joten ihan sama.

Leirikoulussa kävin Santorinilla ja sitten olikin kesäloman vuoro. 

Alkukesän aikaan äiti oli meillä ensimmäistä kertaa tässä talossa. Juhannuksen huitteilla menimme Rodokselle, jos kohta Essi ei ollut matkassa kesätöidensä takia. Itse asiassa vuodesta 1996 ehti kulua 21 vuotta, ennen kuin olimme Kreikassa porukalla - siis Irmeli, minä ja meidän lapset. Porukka oli tosin muilta osin kasvanut, mutta palataan siihen. Ystävämme Olli Pekka sattui Rodokselle yhtä aikaa kahden lapsen kanssa ja vietimme lomaa aika paljon yhdessä.

Kesällä vietimme sitten toki aikaa Kivijärvellä ja Kotkassa, mutta sen hurjempia lomajuttuja emme tehneet. Kesään saattoi mahtua joitakin rippijuhlia, mutta enpä juurikaan muista. Meillä oli joka tapauksessa ensimmäinen kesä tässä talossa, mikä tarkoitti sitä, että puutarhassa riitti tekemistä - kuopsuttelua ja kapsuttelua ihan enemmän kuin kotitarpeiksi.

Syksyllä sitten tietenkin taas palattiin työ- ja kouluelämään. Laulut ja soitot jatkuivat ja saattaa olla, että olin jo jossain määrin paikallisen opettajayhdistyksen kuvioissa, mutta koska en ole pitänyt mitään kirjaa noilta ajoilta ja pöytäkalenteritkin on hukattu, niin en kyllä yhtään muista. Jotain minä yhdistyksessä touhusin - siitä uskallan olla liki varma.

Syksy meni omaa hyvää tahtiaan ja katseita alettiin kääntää kohti vuosituhannen vaihdetta. Essi kävi lukiota ja seurusteli vuotta vanhemman koulutoverinsa kanssa, Paavo-Pekka touhusi kahdeksannella luokalla ja Kerttu viitosella. Minä aloitin toisen luokan kanssa ja Irmeli jatkoi pk:n johtajana. Sellaista ihan tavallisen perinteistä tuo meidän touhu oli.