On ilmoja pidellyt eli pääasiassa on joko satanut tai ollut hyvin harmaata. Pimeää on aamusta iltaan ja melko lailla siinä välissäkin. Yskä pitää meikämiestä otteessaan ja niinpä laulut ovat jääneet tosi vähälle tai itse asiassa en ole laulanut muuten kuin pakosta eli koulumme itsenäisyysjuhlassa opettajien kuorossa. Muutamalla harjoituskerralla saimme pakettiin Kaj Chydeniuksen vanhan ja tunnetun Kalliolle kukkulalle-laulun. 

Koulutyö on pääasiassa ja käytännössä ollut ihan täysin itsenäisyysjuhlaan valmistautumista. Olemme treenanneet monta kertaa päivässä juhlan lauluja, siirtymisiä saliin ja poistumisia, on laitettu tekniikkaa kuntoon ja tehty viime hetken ratkaisuja. Varsinainen opetuksellinen koulutyö on ollut hyvin vähäistä tai vielä vähäisempää. No, meillä ei ole lainkaan joulujuhlaa, joten nämä kolme viimeistä viikkoa voidaan sitten keskittää täysin tähän opetukselliseen toimeen. Kaiken tämän tohinan keskellä meikämies on vielä ollut ihan freesinä.

ope.jpg

********

Siitä on just kohdakkoin kolme kuukautta, kun saimme lainakoiran. Eräät tuttavamme lähtivät syyskuun alussa Espanjaan viettämään vuorotteluvapaata, lepäämään, kuntoilemaan ja harjoittelemaan eläkkeellä oloa. Heidän Espanjan asuntoonsa ei voinut ottaa koiraa ja niinpä sille piti saada sijaiskoti, joka sitten löytyi meiltä. Alkuhankaluuksien jälkeen Lulu-koira kotiutui meille mainiosti ja jossain määrin se on alkanut tuntua omalta koiralta, mutta ei niin paljon, että tästä nyt sitten pitäisi muka rynnätä lähimpään koirakauppaan hankkimaan omaa karvakasaa - ei sitten niin kuin ollenkaan. Mukava pieni juttu näin kolmen kuukauden ajaksi, mutta tähän tämä sai sitten loppua. Lulun kotiväki saapuu huomenna kotimaahan ja illalla kuorotreenieni jälkeen (jos nyt pystyn laulamaan) se pääsee sitten omaan kotiinsa ja roikkuu sitten ruokapöydän ääressä tämän kuvan tapaan odottamassa mahdollisesti putoilevia herkkupalasia.

lulu.jpg