Vuosi 2001. Hiihdon MM-kisoissa Lahdessa suomalaiset aiheuttivat skandaalin dopinghommillaan ja niinpä muuten hyvä menestys jäi Hemohessin alle. Kymmenen virallista "aineetonta" mitalia, Pirjo Manninen ja Virpi Kuitunen saivat kultaa. Suomi ei osallistunut Tanskassa järjestettyihin Euroviisuihin, koska ei päässyt edellisten vuosien huonon menestyksen takia. Jääkiekon MM-kisoissa Saksassa Suomi selvisi jälleen loppuotteluun ja johtikin sitä kolmannen erän alussa 2-0, mutta sitten tulivat tsekit ja lopulta ratkaisivat ottelun jatkoajalla ja niin jäi suomalaisukkojen reppuun jälleen kerran hopeamitali. Yleisurheilun MM-kisat järjestettiin Edmontonissa, Kanadassa ja sieltä suomalaiset kantoivat kotiin kaksi mitalia - hopeaa keihäsmies Aki Parviaiselle ja pronssia kuulamörssäri Arsi Harjulle.

Vuosi alkoi ihan leppoisasti. Kreikan tunnit jatkuivat ja lauluhommat niin Thromoksen kuin Produktiokuoronkin riveissä. Hiihtelin ja juoksinkin vähän. Koulumme alkoi olla aktiivinen Planin kummitoiminnassa ja saimme Kamerunista kummilapsen. Jossain vaiheessa meidän perheellämme oli myös oma kummilapsi Albaniasta. Essin koulu päättyi helmikuussa ja hän alkoi valmistautua yo-kirjoituksiin. Kävin jälleen Kreikassa leirikouluilemassa ja sitten alkoikin kevät häämöttää. Sen lisäksi, että Essi osallistui yo-kirjoituksiin, hän myös pääsi ne läpi ja hänet sitten kruunattiin ylioppilaaksi. Juhlakansaa kävi meillä hyvän sään vallitessa runsaasti ja mukavaa oli. Ilta huipentui sitten omalta osaltani siihen, että kävin Kertun kummin kanssa Helsingissä kuuntelemassa The Eaglesia - yksi nuoruuteni suurista haaveista toteutui. Mahtava keikka (ja kallis).

Kesä vietettiin perinteiseen tapaan kevyesti lomailemalla kotioloissa, Kivijärvellä ja Kotkassa sekä muutamilla pikakäynneillä Helsingissä. Muuten emme matkustaneet minnekään ihmeemmin.

Syksy jatkui normaaliin tapaan. Kreikan tunnit, laulu- ja soittohommat ja tietenkin koulu ja Irmelillä päiväkoti. Sen verran kuitenkin iso muutos tapahtui, että Essi muutti pois ja lähti Savonlinnaan opiskelemaan köksän maikaksi. Miku sai Savonlinnasta töitä ja sinne he sitten menivät yhdessä. Essi pääsi myös Helsingin yliopistoon ja sitähän yksi ja toinenkin ihmetteli, että miksi sinne Savon korpeen, kun olisi ollut mahtava Hesa ihan vieressä. No, Essi ei silloinkaan ollut ihan hirveästi Hesa-fani eikä käsittääkseni ole vieläkään. Kerttu meni yläkouluun seiskalle ja Paavo-Pekka aloitti lukion.

Syksyllä koulumme Plan-aktiivisuus huomattiin ja niinpä me pääsimme esiintymään televisioon, suoraan lähetykseen kolmoskanavalla ja sen lisäksi, että olimme haastattelussa, lauloimme myös "Savimajan", jonka olin alunperin tehnyt ihan koulun kuvioihin, mutta joka sittemmin äänitettiin ihan kunnon studiossa ja päätyi lopulta omalle levylleni. Elämänpiiri laajeni sen verran, että kävimme syksyn aikana Savonlinnassa ja tulevien vuosien aikana siitä tulikin hieman tuttu kaupunki, mutta se selviää sitten tulevissa kirjoituksissa.

Kävin elämäni ensimmäisen kerran opetusalan kurssikeskuksessa Heinolassa muutaman päivän kurssilla. En oppinut kylläkään juuri mitään, mutta muuten se oli tosi hyvä kurssi - bändisoittoa.

Siinä se vuosi 2001 sitten hujahti ilman sen kummempia ihmeellisyyksiä - tai mitä nyt tässä tuli mainituksi.