Siirryttiinpä sitten vuoteen 2002. Vuosi alkoi olympiakisahypetyksellä, kun talvikisat järjestettiin Salt Lake Cityssä, USA:ssa. Edellisen vuoden hiihtoskandaalin jälkijätössä suomalaiset eivät saaneet yhtään hiihtomitalia, mutta neljä kultaa tuli kuitenkin - yhdistetyn mies Samppa Lajunen rohmusi kaksi omaa ja joukkuekullan ja Janne Lahtela saavutti arvostetuimman palkinnon freestylessa. Yhteensä sitten lopulta seitsemän mitalia. Euroviisut hoilattiin sitten keväällä Tallinnassa ja Suomi sijoittui 20. sijalle Laura Voutilaisen "Addicted to you"-biisillä. Jääkiekon MM-kisoissa Ruotsissa Suomi jäi neljänneksi jääden ilman mitalia ensimmäisen kerran vuoden 1997 jälkeen. Yleisurheilijat taistelivat kullasta ja kunniasta Saksassa elokuun alussa ja sieltä suomalaisurheilijat palasivat kolmen mitalin kanssa Janne Holménin kantaessa kirkkainta lätkää yllätyksellisen maratonvoittonsa ansiosta. Heli Koivula sai pronssia kolmiloikassa ja Mikaela Ingberg keihäässä. 

Kreikkaa, hiihtelyä, laulua, soittelua. Siinähän se kevät pääosin kului. Essi opiskeli Savonlinnassa, Paavo-Pekka kävi lukiota, mutta alkoi kevään puolivälissä olla sitä mieltä, että se ei ole hänen juttunsa. Kerttu oli puolestaan siirtynyt yläkouluun ja minä tietenkin jatkoin kuutosella. 

Toukokuussa saimme oikein juhlia, kun äiti täytti 70 ja ostimme hänelle veljeni kanssa yhteislahjana Nokian kännykän - sen vanhan kunnon mallin, joka lopulta kesti tosi kauan, vaikka omistaja pääsikin vaihtumaan.

Enpä tuosta keväästä mitään niin erityistä muuten muista, mutta siellä toukokuun puolella sitten kävin oman luokkani kanssa leirikoulussa Iniössä, Bergshagenissa ja sitten tein jälleen Kreikan leirikoulun Santorinille. 

Kesäloma alkoi sitten hääsuunnittelulla, koska Essi ja Miku olivat päättäneet mennä naimisiin. Tuo tilaisuus oli sitten heinäkuussa täällä kotikirkossa ja sitten hääjuhla Päivölässä. Sitä ennen ehdimme käydä tutustumassa Mikun vanhempien upeaan mökkiin Paraisten saaristossa ja pyörähtää myös Kivijärvellä. Juhannus vietettiin Vihdissä. Häiden jälkeen kävin Iniössä, leirikoulupaikassani, yhdessä Markun ja Pasin sekä Markun Miia-tyttären kanssa. 

Heinä-elokuun vaihteessa lähdimme sitten Irmelin kanssa kahdestaan kautta aikain ensimmäistä kertaa kahdestaan lomareissulle peräti viikoksi. Kohteeksi valikoitui "yllättäen" Kreikka ja siellä viehättävä Parga, joka sijaitsee mantereen puolella lännessä lähellä Korfua. Kuuma, mutta mukava reissu.

Syksyllä sitten taas koulutyö jatkui entisellään. Minä aloitin neljännen luokan kanssa. Essi opiskeli kotitaloutta ja kasvatustiedettä, Paavo-Pekka aloitti sähköopinnot ammattikoulussa ja Kerttu meni kasille. Kreikkaa jatkoin Lohjalla, laulujuttuja sekä Produktiokuorossa että Thromoksen kanssa ja liikuntajuttuja sen verran, mitä ehdin. Ammattiyhdistyskin oli mukana menossa, jos kohta en muista mitä tein ja missä tehtävissä. Kuten aiemminkin olen kertonut, niin näissä asioissa on vuodet ja tapahtumat menneet aikaa sitten sekaisin.

Lokakuussa käytiin Kivijärvellä ja matkalla hujautettiin ojaan, kun tiellä oli mustaa jäätä ja auto vaan yksinkertaisesti lähti. Onni onnettomuudessa oli, että ei käynyt kuinkaan - ei autolle eikä kyytiläisille, mikä oli siinä mielessä ihme, että ojan pohjalla oli sitten seuraavan kesänä tekemäni tarkistuksen perusteella muutama tosi iso kiven roikale.

Jouluna Thromos lauloi kirkossa joulupäivän juhlakonsertin ja sitten oltiinkin taas uudenvuoden karkeloissa ja matkalla kohti uutta vuotta tietoisena siitä, että meistä oli tulossa isovanhempia.