Minä olen listaihminen. Tällä tarkoitan sitä, että minä hyvin mielelläni kirjoitan itselleni työlistan asioista, jotka pitää tehdä tai jotka pitää ottaa mukaan, kun lähtee jonnekin. Perheessämme kaikkein kuuluisin ja myös eniten minua naurunalaiseksi saattanut lista on matkatavarapaperi, jonka avulla pakkaan itselleni tavarat lomareissuja varten. Listani on kuitenkin täydellinen ja niinpä joka kerta, kun olen lähtenyt matkaan, on minulla samat ja täysin riittävät romppeet matkassa ja mitään ei puutu. Vallankin Välimerelle matkatessa kesällä ei noita tarvittavia tavaroita juuri ole - lääkkeet, rahaa, omat pesuaineet, aurinkosuojavoiteet ja hyvät jalkineet. Kaiken muun sieltä paikan päältä saisi. Pesuaineet ja aurinkovoiteet minun on allergian takia hankittava täältä. Yleensä matkalaukkuni painaa kymmenen kilon tienoilla vähän sen mukaan, millaisen kirjavaraston saan otetuksi matkaan.

Töissä teen itselleni  listoja, mitä pitää tehdä. Tämä tosin vain kiivaimpaan aikaan, kuten joulun alla ja vähän ennen kesälomaa, jolloin muistamista on enemmän kuin yhdelle viikolle päähän mahtuu. Yleensä muuhun aikaan pystyn ohjailemaan tekemiset ihan vallitsevan tilanteen mukaan. Nykyään on erittäin kätevää, että listat voi näpytellä kännykän muistioon ja sitä mukaa, kun on tehnyt duunin, voi pyyhkäistä sen pois ja muistiosta näkee näppärästi, mikä vielä on tekemättä.

Tälle joululomalle pitäisi saada muutama homma tehdyksi, mutta kyllä en kirjoita siitä mitään listaa. Joka tapauksessa nämä mainitut hommat on tehtävä ja pyrin aloittamaan viimeistään huomenna.

1. Äänitä kevätnäytelmän musiikki

Koulumme taideyhdistys tekee jälleen lastennäytelmän. Siinä on paljon musaa ja jotta porukka pystyy treenaamaan sen omissa oloissaan, olen luvannut soittaa koko paketin nauhalle (levylle, mp4:ksi tjms.). Uskoisin saavani sen valmiiksi muutamassa päivässä. Siellä on tosin aika vaikeita paloja, koska musiikki on Iiro Rantalan säveltämää ja siis melkoisen vaikeaa.

2. Tee kreikan läksyt

Kuten kaikki ystäväni tietävät, opiskelen kreikkaa. Minulla on paljon läksyä - ne on tehtävä ennen kuin kevätkausi alkaa 12.tammikuuta. Jännittävää...

3. Opiskele vuorosanojasi

Koska olen kohdassa yksi mainitussa näytelmässä myös roolihommissa, on minun opiskeltava myös vuorosanoja. Siinä se on vanhalla homma... saa nähdä, kuinka sujuvasti/epäsujuvasti se sujuu.

4. Käy vähintään viisi kertaa kunnon lenkillä

Kunnon lenkillä tarkoitan vähintään tunnin mittaista hikistä menoa joko kävellen tai suksilla. Valitettavasti keli on niin pahanlaisesti suojalainen, että on vaikea löytää minulle sopivaa hiihtorataa, joten täytynee tyytyä kävelyyn. Yhden kovan kierroksen kävin jo tekemässä

5. Älä stressaa minkään listan kanssa

Näillä se on mentävä