Tämän kuluneen kouluvuoden joululoma on nyt paketoitu ja vielä tämän päivän Helsinki-reissu on tekemättä, mutta sitten palataan ihan normaaliin arkeen heti huomisaamuna. Kahdeksan aikaan koulun ukset avautuvat ja sitten lähdetään menemään kohti kevään merkityksellisiä kuvioita.

Asetin tuossa joulun tienoilla itselleni what to do-listan ja nyt onkin aika katsoa, miten siinä kävi. Listahan näytti tältä.

1. Äänitä kevätnäytelmän musiikki

Koulumme taideyhdistys tekee jälleen lastennäytelmän. Siinä on paljon musaa ja jotta porukka pystyy treenaamaan sen omissa oloissaan, olen luvannut soittaa koko paketin nauhalle (levylle, mp4:ksi tjms.). Uskoisin saavani sen valmiiksi muutamassa päivässä. Siellä on tosin aika vaikeita paloja, koska musiikki on Iiro Rantalan säveltämää ja siis melkoisen vaikeaa. Yli puolet olen ehtinyt tehdä. Vaikeuksia ovat aiheuttaneet mm. sellaiset kuviot, että musa on melkoisen vaikeaa ja sitten olen ollut reissuissa ja tehnyt muutakin kuin soittanut.

2. Tee kreikan läksyt

Kuten kaikki ystäväni tietävät, opiskelen kreikkaa. Minulla on paljon läksyä - ne on tehtävä ennen kuin kevätkausi alkaa 12.tammikuuta. Jännittävää... Jäi tekemättä, joskin osan olen tehnyt, mutta vielä on sivukaupalla duunia - voe, voe...

3. Opiskele vuorosanojasi

Koska olen kohdassa yksi mainitussa näytelmässä myös roolihommissa, on minun opiskeltava myös vuorosanoja. Siinä se on vanhalla homma... saa nähdä, kuinka sujuvasti/epäsujuvasti se sujuu. Luin vuorosanani, mutta en minä niitä osaa...

4. Käy vähintään viisi kertaa kunnon lenkillä

Kunnon lenkillä tarkoitan vähintään tunnin mittaista hikistä menoa joko kävellen tai suksilla. Valitettavasti keli on niin pahanlaisesti suojalainen, että on vaikea löytää minulle sopivaa hiihtorataa, joten täytynee tyytyä kävelyyn. Yhden kovan kierroksen kävin jo tekemässä.... Olen lenkkeillyt

5. Älä stressaa minkään listan kanssa

Näillä se on mentävä... enkä stressannut

****************

Loman kuvioihin mahtui siis lisäksi jouluaaton iltamessussa laulaminen, museoreissu ja Kertulla käynti Hesassa, HIFK:n matsi Nordiksella, Jyväskylän ja Jaalan visiitit, kolme elokuvaa (Solsidan, Viimeinen jedi ja 95) ja tänään vielä menemme stadiin ensin Irmelin siskonpojan lasten jälkijuhliin ja sitten minä menen Paavon kanssa Jokerit-matsiin.

Eilen siivosimme patiota/ulkohuonetta ja samalla teimme omituisen kuvion eli pesimme auton. Valkoinen auto on vihoviimeinen näillä keleillä, mutta sattuneesta syystä hankimme viime kesänä nimenomaan tämän Nissanin. Onhan se tavallaan ihan hullua sen peseminen, koska se on ihan samanlainen yhden ajokerran jälkeen, mutta kai niitä maantiesuoloja ja muita sotkuja on aina ajoittain siivottava.

nissa.jpg

*******

Kävin vielä illan suussa katsomassa tämän loman leffan nb 3. Tuossa aiemmin kerroinkin jo käyneeni katsomassa Solsidanin ja Star Wars-leffan ja nyt näiden lisäksi käväisin katsomassa, kun Suomen lätkä-äijät voittivat jälleen kerran jääkiekon maailmanmestaruuden vuonna 1995. Itse se lätkäjuttu oli tehty hyvin, mutta olisihan se ollut hieman yksioikoinen, jos rainassa ei olisi ollut jotain sivujuonia. Niitä tähän pelitarinaan liittyviä pikkutarinoita oli jokunen ja ne veivät koko juttua eteenpäin vallan mukavasti (joskin on siinä yksi aika järkyttäväkin sivujuttu).

Mutta nyt ollaan siis jo pitkällä tässä tammikuussa ja päivä päivältä menemme kohti valoa.