Olen aika harvoin flunssassa. Itse asiassa viimeisimmästä kunnon nuhayskäkuumeesta tulee neljä vuotta helmikuussa. Se oli kyllä sikäli hankala juttu, että sairastin oikein kunnolla ollessani leirikoulussa Kannonkoskella, Piispalassa. Koska olimme siellä hiivatin korvessa eikä sinne tietenkään millään saatu sijaista, jouduin Buranan voimalla taapertamaan koko työviikon läpi. Oli kyllä aika rankka tapaus, mutta onneksi silloin oli hyvät vanhemmat (niin kuin nyt yleensä aina leirikouluissa on hyvä meininki) matkassa. He valvoivat ruokailut ja nukkumiset ja sellaiset. Minä olin kyllä koko ajan matkassa, mutta he auttoivat, minkä voivat. Minä en ollut ainoa sairas sillä reissulla - aika moni oppilaskin kärsi kovasta kuumeesta ja pahoinvoinnista, joten olihan siinä olemista.

Minä aloin pärskiä viime keskiviikkona. Kamarikuoron treeneissä tuntui hieman kuin aivan pienen pieni siili olisi seikkaillut kurkussa ja torstaina ja perjantaina koin kyllä olevani hyvinkin väsynyt, vaikkakaan en flunnsainen, tuolla työmaalla. Kävin perjantai-iltana Lohjalla kreikan tunnilla ja vielä sitten Hesassa hakemassa Empuran ja Irmelin teatterista, mutta kyllä minä sitten olinkin kotiin tullessamme väsynyt.

Lauantaiaamuna nokka vuoti kuin Oulun koski ja itse asiassa heräsin viideltä, kun nenä oli niin tukossa, että piti hengittää suun kautta. Kuumetta ei kuitenkaan ollut ja olokin parani, kun kävimme Empuran 7-vuotissynttäreillä, mutta sitten eilen illalla alkoi palella ja kolottaa ja nenä falskasi entistä enemmän. Saunaankaan en halunnut mennä eikä Irmeli sitten lämmittänyt itselleen, joten ilta meni pääasiasssa telkkaria kytätessä. Katsoin Sport-HIFK-matsin, sitten luin vähän aikaa ja sitten katselimme SuomiLOVEn, jossa oli yksi kohtaus kuvattu meidän keästeatterilla ja Maija Vilkkumaa oli laulamassa siellä. Vielä rohkeasti vahtasimme englantilaisen Minkä taakseen jättää-sarjan osan ja sitten pitikin käydä nukkumaan.

Tämä päivä on kyllä mennyt sitten ihan maatessa ja lievässä kuumeessa, joten niinpä sitten soittelin reksille ja ilmoittauduin poissaolevaksi vahvuudesta ainakin huomisen päivän verran. Eiköhän tämäkin tauti lopulta katoa hoitamalla viikossa tai hoitamatta seitsemässä päivässä. Katsotaan nyt sitten.

sairas.jpg