Reipas pari viikkoa sitten alkoi meilläkin jonkinlainen pakkaskausi. Onhan sitä ollut niin paljon, että järvi on jäässä ja viime viikonloppuna kävimme kävelemässä siellä ja yhden ravimiehen heppanen näkyi treenavankin omassa rannassaan eli ihan kohtuullisesti tuo ehti jäätyä. Autojen jälkiä ei ainakaan silloin näkynyt.

Reipas viikko sitten meille tänne Etelä-Suomeen satoi lunta ja lopulta sitä kai oli jo 10-20 senttiä. Joka tapauksessa oli kaunista ja valkoista lunta joka paikassa ja ulos katsoessaan oli helppo uskoa, että on tammikuu. Tämä ilo ei kuitenkaan kauan kestänyt ja ainakin nyt täällä on kokonaan toisenlainen meininki. Keskiviikkona oli vielä aamulla pakkasta ja lunta tuli ihan kunnolla. Heräsin hyvissä ajoin ennen kuutta ja kolasin yöllä tulleet lumet pois piha-alueelta. Päivän mittaan satoi edelleen reippaasti ja tultuani töistä neljän maissa kolasin uudestaan ja ihan kunnolla siinä sai töniä. Lähdin sitten kuudelta kuoroon ja sitten yhdeksältä, kun tulin kotiin satoi jo vettä. Vesisade jatkui koko yön ja niinpä aamulla maa oli musta ja lunta ei sitten nimeksikään.

Tässä ihan vertaukseksi kuvat, jotka olen ottanut viime viikolla ja tänään suurinpiirtein samasta kohtaa. Näin äkkiä tämä meillä käy...

talvi1.jpgauto.jpg 

ja tämä risu...

talvi2.jpgrisu.jpg