1. Vatsataudista

Kun ihminen sairastuu vatsatautiin, joutuu hän ensin tekemään täydellisen tyhjennysharjoituksen, mikä on tosi tylyä. Kun lopulta koko sisäpuoli on tyhjä, on vielä ainakin päivän kestävä horkka ja huono olo. Toki kaikki tämä riippuu taudin aiheuttaneen viruksen ärhäkkyydestä, mutta yhtä kaikki - on se syvältä.

2. Espanjasta

Kävin viime syksynä Espanjassa ja nimenomaan suomalaisten suosimalla aurinkorannikolla. Meillä oli loistava majapaikka - yksityisasunto, mutta siihen ne pisteet sitten jäivätkin. En pitänyt ruuasta ja ennen kaikkea koin espanjalaiset arroganteiksi ja hyvin luotaan työntäviksi. En uskoakseni enää koskaan mene siihen maahan.

3. Kaahailijoista

Ajan pientä autoa, joka on nykypäivän Lada. Käytän cruiseria ja laitan käytännössä aina sen päälle niin, että mittari näyttää noin 90:ä 80 alueella eli minulla on lievähkö ylinopeus, mutta ihan varmasti tiekohtaiseen nopeuteen riittävä vauhti. Tiellä kulkee kuitenkin sellaisia ajajia, joiden sielu ei yhtään kestä ajaa toisen takana eikä varsinkaan Nissanin perässä. Näitä maanteiden kuninkaita näkee aina silloin tällöin ja noilla huikeilla ohituksillaan ihan missä vaan - keltaisilla viivoilla ja risteysalueilla - he ovat usein voittaneet noin kymmenen-viisitoista sekuntia lopullisesta matka-ajasta, koska edessäni olevaa jonoa ei mitenkään pysty ohittamaan vastaantulijoiden takia. Usein olen odotellut Nummelan liikenneympyröissä rinnakkain juuri viisi kilometriä aiemmin minut hulluna ohittaneen kaahottajan kanssa.

4. Hyttysistä

Ne inisevät ja imiessään vertani, jättävät ikävän punaisen, kovan ja kutisevan möykyrän. 

5. Puhelaulusta

Mielensäpahoittaja pitää puhelaulua syntinä tai joka tapauksessa samassa sarjassa kuin esim. väkisinmakuuta (= raiskaus). Kyllä en minäkään pidä puhelaulusta. Siinä on vaan se joku juttu, mikä ei sitten pätkän päivääkään minua innosta ja pari suomalaista puhelaulun edustajaa ovat vielä kaiken lisäksi omalla toiminnallaan saaneet minut epäpitämään tuosta taiteenlajista entistä enemmän.

6. Keitetyistä vihanneksista

Kyllä on pahanmakuista, kun porkkanat ja nauriit ja lantut ja sellaiset keitetään. Ikäviä nulaskoita ja vastenmielisen makuisia.

7. Unettomuudesta

Ei ole mukavaa herätä yöllä kahden aikaan ja todeta, että tämä oli nyt tässä. Aamu ehtii koittaa, kunnes seuraava unen hippu hiipii silmään. Tylyä on.

8. Oopperasta

En minä ihan niin oikein tiedä, miksi en siitä niin tykkää, mutta kun en. Onhan siellä komeat kulissit ja lavastukset ja puvustukset ja mahtavia kuorojuttuja, mutta se hyvin epäluonnollinen tapa, jolla oopperalaulajat äänensä ulostavat on minulle kauhistus. Olen kuitenkin käynyt usein oopperassa ja kuullut montakin ns. mestariteosta ja kerta toidensa jälkeen olen alkanut inhota sitä entistä enemmän.

En minä tällä kertaa aio inhota mitään yhtään enempää. Tämä riittää tällä erää puhdistamaan aivojeni ilmatillaa. Kiitos, kun sain vähän puhista.