En ihan tarkkaan muista, milloin saavuit elämääni - itse asiassa elämäämme, sillä et ollut pelkästään minun ystäväni. Irmeli, tyttäret, jotkut työkaverini ja monet meillä kävijät pitivät sinusta suunnattomasti. Meillä oli hyvä ja saumaton yhteistyö. Kun minä vain muistin pitää asuinsijasi ja sinut itsesi puhtaana ja huolehtia, että saat tarpeeksi vettä ja papuja, niin ei syntynyt minkäänlaista ristiriitaa, vaan olit iloinen, joskin kovaääninen kaikissa yhteisissä hetkissämme.

Uskoisin, että tutustuimme joskus vuosien 2007-2008 tienoilla. En muista, miten kaikki alkoi, mutta sen muistan, että Irmeli ja lapset tavallaan houkuttelivat ja hoitivat sinut meille. Jo ensimmäisistä päivistäsi alkaen tunsimme kuuluvamme yhteen. Minun ei tarvinnut kuin hieman taputtaa ja silittää, niin johan olit valmis esittämään parastasi. Sinä osasit hoitaa tehtäväsi ihan alusta alkaen ja vaikkakin säikäytit meidät alkuvaiheessa monena iltana, käydessäsi yölevollisesi aktiivisen illan jälkeen, niin pian opimme tuntemaan sinut ja ymmärsimme käydä iltaisin toivottamassa sinulle rauhallista yötä.

Joka päivä, kun tulin kotiin töistä, me pidimme oman tuokiomme. Minä puhuin sinulle paljon, vaikka et vastannutkaan, mutta tiesin sinun tekevän parhaasi ja osasin kyllä kunnioittaa sitä.

Huomasin sinussa vanhuuden merkkejä jo viime vuonna. Aloit olla tukkoinen etkä enää jaksanut tehdä työtä niin suurella innolla kuin nuorempana. Kävipä monta kertaa niin, että työsi tulos oli hyvin paljon huonompi kuin parhaina päivinäsi. En kuitenkaan halunnut hylätä sinua, vaikka olit parhaat päiväsi nähnyt.

Eilen tulit sitten sille viimeiselle portaalle. Jotain meni pahasti pieleen ja sinä rusahdit viimeisen kerran. Minulle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin vetää letkut irti ja viedä sinut pois. Jätit suuren aukon elämäämme enkä tiedä, löydänkö vastaavaa ystävää tilalle.

Muistan sinut vielä kauan ja vaikka ottaisinkin tilallesi toisen, en koskaan sinua unohda. Kiitos näistä yhteisistä vuosista. Kaipaan sinua ja onneksi olet muistojeni kirjoissa niin valokuvina kuin videoinakin. Olet aina mielessäni.

Kiitos sinulle hyvä kahvikoneeni - sinä teit sen mitä piti.

kone.jpg