Joskus viime marraskuussa päätin katsoa kaikki tekemäni kotivideot siitä alkaen, kun täytin 50. Vasta päätöksen tehtyäni tajusin, että niitä on aika paljon - 90. Yllättävän äkkiä minä sitten sain ne katsotuksi, sillä viimeisen levyn otin ulos soittimesta eilen illalla.

Videointi on harrastuksena ollut minulla matkassa jo vuodesta 1984. Kuvaan hyvin yksinkertaisesti kohteita ihan vanhaan perinteiseen tapaan enkä yritä tehdä mitään viihteellisiä tai muutenkaan teemallisia tekeleitä. Ihan vaan tavallista arkielämää.

Tuonne 11 vuoden ajanjaksoon mahtuu kyllä hurjasti tapahtumia, joita ei enää kunnolla muistaisikaan, jos ne eivät olisi olleet tällä tavoin katsottavissa. On sitten kokonaan toinen juttu, ovatko ne muistot niin tarpeellisia, mutta jos minä olen ne joskus filmannut, niin kai niissä jotain muisteltavaakin on, jokin tarkoitus.

Tälle ajanjaksolle on sattunut kahden lapsenlapsen syntymä. Sitten onkin ollut aika hauska seurata sitä, kuinka he kasvavat, oppivat kävelemään, oppivat puhumaan ja vähitellen myös kaikkia muita taitoja. Meidän piha- ja keittiöremontit olivat melkoista touhua ja nekin muistot palasivat videoiden myötä. Aika paljon olen filmaillut meidän laulu- ja soittojuttuja ja jos ei muuta, niin niistä kyllä kuulee jonkinlaista edistystä ja kehitystä.

Myös tuolta elämän toisesta päästä olen filmaillut. Toisin sanoen sieltä löytyy nyt jo kuolleiden ihmisten juttuja siitä ajasta, kun he vielä olivat keskuudessamme. Irmelin vanhemmat, minun setäni ja hänen vaimonsa ja Irmelin siskon mies. Ei minulla ole mitenkään vaikeuksia muistaa heitä, mutta ehkä joku jälkipolvista innostuu joskus muistelemaan ja silloinhan minulla on tarjota myös tällainen paketti.

Matkavideoita on jos jonkinmoisia. Kovin Kreikka-painoitteinehan tuo on, mutta löytyy sieltä Englanti, Skotlanti, Irlanti, Ranska, Saksa, Itävalta, Italia, Viro, Ruotsi ja Espanjakin. Ihan mukavia pätkiä nekin.

Sen kyllä olen huomannut, että kun lapset ovat pieniä, niin silloin tulee kuvatuksi. Näin oli meillä omien lasten kanssa ja ihan samalla tavalla nykyäänkin. Essin lapsia kuvailin hyvin paljon, kun he olivat pieniä, mutta nyt on selvästi aktiviteetti vähentynyt. Toki näitä filmauksia on, mutta jotenkin se vaan hieman on vähentynyt.

dvd.jpg