Mennäänpä sitten vuoteen 2010. Talviolympialaiset kisattiin Vancouverissa ja sieltä suomalaiset nappasivat matkaan viisi mitalia. Tai jos ollaan oikein leikkisän vakavia, niin paljon enemmän, koska sekä miesten että naisten lätkäjoukkueet saivat pronssia. Kultaa ei tullut kenellekään, Peetu Piiroinen sai lumikourulaskusta hopean ja lätkäilijöiden lisäksi naisten maastohiihtojoukkue sai viestipronssia ja Aino-Kaisa Saarinen henkilökohtaisen pronssin 30 kilsan hiihdosta. Euroviisuja rytysteltiin Norjassa ja siellä voiton vei Saksa. Suomen sijoitus Kuunkuiskaajien laululla "Työlki ellää" oli jotain sarjassa kamalan kaukana kärjestä. Naiset eivät pelanneet jääkiekon MM-kisoja, koska oli olympiakisat. Miehet sitävastoin tarttuivat mailoihin ja pelasivat Saksassa. Tsekki vei mestaruuden ja Suomi jäi kuudenneksi hävittyään "kuolemanpelin" Tsekille luvuin 1-2. Yleisurheilijat kisasivat Euroopan mestaruuksista Espanjassa, Barcelonassa ja sieltä tuomisina oli yksi pronssi, vaihteeksi Tero Pitkämäen kaulassa killuen. 

Minäpä tosiaan vietin koko kevätlukukauden vuorotteluvapaalla. Talvi oli erittäin luminen ja niinpä lumitöitä sain tehdä enemmän kuin tarpeeksi. Harjoittelimme uutterasti sekä Viihdekuoron että Thromoksen kanssa ja kävin tietenkin hiihtämässä. Koko talvelle tuli yhteensä vajaa 700 kilometriä, joista käytännössä kaikki tammi-maaliskuussa. Viimeinen merkintä on 25.3. Kotkassa kävimme luonnollisesti mahdollisimman usein. Asetuin ehdokkaaksi OAJ-vaaleihin ja melkein pääsin valtuustoon ~ ei ollut kovin kaukana se pääsy. Koulumme näytelmäporukka valmisteli Tuhkimo-näytelmää, johon minä hoidin musiikin ja sitten huhtikuun  esityksissä myös valot ja tehosteet.

Irmeli täytti helmikuun lopussa 50 ja meillä oli isot ja mukavat  juhlat kotona. Juhlapäivän aattona tuli vielä aivan hirveästi lunta ja jouduin sitten vielä tekemään lumihommia ennen vieraiden tuloa. Olohuoneen ikkunan takana oli niin paljon katolta tullutta tavaraa, että ikkunasta ei käytännössä nähnyt ulos.

Maaliskuun alussa talomme kohdalla pamahti yhdeksän metrin syvyydessä kunnon runkovesiputki, joka onnistui sitten kastelemaan meidän talon autotallin ja sen seinät. Kuivatusprojekti kesti kolme viikkoa, jonka tosin tietenkin kunta maksoi. Oli muuten hillitön sähkölasku, jota ei siis kuitenkaan itse tarvinnut maksaa. Kävin maaliskuussa ilmeisesti eka kertaa eläissäni Club for fiven keikalla Savoy-teatterissa. Tästä asiasta en kylläkään ole ihan varma (siis siitä , oliko se eka kerta). Kävimme myös oopperassa - se oli aivan hirveää!

Kävimme Irmelin kanssa huhtikuun alussa Tukholmassa. Ostin urheiluvälinekaupan loppuunmyynnissä halvalla kalliin polkupyörän, joka minulle edelleen on.  Viihdekuoro konsertoi huhtikuussa ja jäi sitten toukokuun puolivälissä kesätauolle. Kävimme sitten toukokuun puolivälissä koulumme opeporukalla kolmen päivän pikareissulla Lontoossa. Siitä viikon päästä Produktiokuoro lauloi televisiojumalanpalveluksessa minun säestyksellä ja sitten lähdinkin viikon reissulle Santorinille.

Kesäkuu kului sitten käytännössä kokonaan piharemontin kanssa. Kaivinkoneet siirsivät maata runsaasti talon ympäriltä. Uudet salaojitukset tehtiin ja sitten kaiken kukkuraksi Pekka rakensi Ulkohuoneen. Kun tuo kaikki oli tehty, minä värkkäsin talon ympärille kivetykset ja sitten olikin enää nurmikon istuttaminen edessä, joka tehtiin lopulta vasta syyskuussa. 

Heinäkuussa sitten olimme viikon Kivijärvellä Loma Hoikassa ja vielä ehdimme Pariisiin Kertun ja Pennin kanssa. Asuimme siellä aivan upeassa vanhassa Loftissa, Montmartren alueella, Moulin Rougen takapihalla. Loppukesä sitten sujui ihan tässä lähialueella pyöriessä ~ Hangossa, Ainolassa (Sibeliuksen kotitalomuseo) ja Kotkassa. Siinä sitten myös saimme kuulla, että Essille oli tulossa vauva ja meistä siis oli tulossa nelinkertaisia isovanhempia.

Koulu alkoi elokuun puolivälissä ja minä sain kolmannen luokan. Irmelin työ jatkui pääosin Pappilanpellon päiväkodin johdossa, Essi oli jossain Vihdin koulussa ~ mahdollisesti Otalammella ja Paavo teki Vantaalla rahaa. 

Thromos esiintyi Vihdin Wuosisatamarkkinoilla ensimmäisen kerran  täysin a cappella-versioilla. Samalla keikalla meillä oli myös kitarakeikka toisen porukan kanssa. Viihdekuoro jatkoi touhujaan ja treenasimme kerran viikossa. Thromos samoin ja taisinpa käydä sekä Kirkkokuoron että Produktion kuvioissa

Loppusyksy ja talven alku joulukuussa sujahtivat ihan omia polkujaan ja vakaalla meiningillä eikä siinä mitään kummallista ollut. Pääsin hiihtämään hyvin jo itsenäisyyspäivän tienoilla ja vain loppukuun flunssa heikensi hiihtelytehoa.