Meillä on vuodessa kolme pakollista virkaehtosopimukseen kuuluvaa koulutuspäivää. Niitä pidetään lauantaisin, koulupäivien jälkeen, juuri ennen lukuvuoden alkua ja oikeastaan milloin vaan. Usein erityyppiset ulkoiset koulutukset ja opetusalan esittelytilaisuudet kelpaavat vesoksi, kuten vaikkapa Educa-messu. Niitä ei kuitenkaan saa pitää niin, että koulupäivä muuten häiriintyisi, vaan ne siis on pidettävä silloin, kun lapsoset ketterät eivät ole koulussa.

Vuosien varrella olen siis ollut vesoilemassa todella monta kertaa. Jos nyt lasketaan, että päiviä on lukuvuoden aikana kolme, niin nyt 36. kouluvuosi kun on meneillään, niin siitä saa reippaan 100 kertaa. En kuitenkaan ole aina ollut paikalla joko sairauden tai esim. vuonna 2010 pitämäni vuorotteluvapaan takia, joten määrä lienee pienempi. Toisaalta osallistumiskertoja saattaa olla melkoisesti enemmän, koska meillä on usein ollut myös ns. puolivesoja eli kolmen tunnin koulutuksia.

Viime aikojen vesot ovat olleet käytännössä silkkaa opetussuunnitelmaa ja niin meillä oli eilenkin. Siinähän sitä sitten suunniteltiin koko alakoulun ympäristöopin tavoitteet, mikä kylläkin sujui oikein mukavasti ja leppoisasti, mutta normaalin koulupäivän päälle fiilis oli aika lailla väsynyt, kuten kuvasta näkyy.

veso.jpg

Vesoilusta siirryinkin sitten vielä laulamaan, koska oli Kamarikuoron treenit. Ihan ei väsymyksestä johtuen jokainen ääni kyllä solahtanut kohdalleen, mutta pääosin se taisi kuulostaa oikealta. Prosentuaalisesti pääsin varmaan HIFK:n maalivahtien onnistumisprosenttiin eli reippaasti yli 90 %:iin.

***********

Musiikista tulikin mieleeni, että kevätnäytelmän musa etenee hiljalleen, mutta etenee joka tapauksessa. Iiro Rantalan musa on niin paljon hankalampaa kuin kuvittelin, että minulla menee aikaa tosissaan aika paljon. Valmista tulee joka tapauksessa, joten ei siinä mielessä hätää. Jotkut biiseistä ovat todella pitkiä, kuten kuvasta näkyy.

heinis.jpg

******

Lunta odotettiin kieli pitkällä koko joulua edeltänyt aika, mutta eihän sitä sitten tullut ennen kuin hieman loppiaisen jälkeen ja sekin oli tosi vähäistä. Viime viikolla sitten kaikki meillä maassa ollut lumi suli ihan sadalla kybällä pois, mutta viime yönä sitten alkoi taas tupruttaa oikein kunnolla ja tässä on nyt luvassa ihan oikeasti kohtuudella tuota maan valkoista peittoa. Kaksi kertaa olen tänään tehnyt lumityöt ja saattaa sitten olla, että illalla salibandymatsin jälkeen on vielä kerran kolattava.

lunta.jpg