Sitten tullaan jo vuoteen 2015. Hiihdon MM-kisat hiihdeltiin Ruotsissa, Falunissa ja niistä kisoista ei kyllä jäänyt mitään ihmeempää kerrottavaa kenellekään. Naisten viestistä pronssi ~ siinä kaikki. Naisten jääkiekon MM-kisat pelattiin Ruotsissa ja jälleen kerran suomalaiset pronssilla. Miehet puolestaan pelasivat Tsekissä ja jäivät puolivälieriin sijoittuen lopulta kuudenneksi. Euroviisut iloiteltiin Itävallassa, missä Suomi herätti positiivista huomiota Pertti Kurikan nimipäivät-yhtyeen punkilla, mutta eipä sillä mitenkään erikoisesti sitten pärjätty. Yleisurheilukesä huipentui Pekingissä pidettyihin MM-kisoihin. Suomen mitalimenestyksestä vastasi jälleen kerran Tero Pitkämäki, joka toi keihäänheitosta pronssisen mitalin. Muuten menestys oli heikkoa, paitsi Antti Ruuskasen viides sija niin ikään keihäässä. 

Olin edelleen kuudennen luokan ope. Kreikan tunneilla kävin, Thromos lauleli, hiihtoakin vähän kaipailin, mutta eipä sitä lunta niin paljoa tullut, että olisin voinut käydä suksimassa. OAJ-risteilylle ehdin tammikuun lopulla. Helmikuussa Thromos osallistui SULASOL:n kurssille ja samassa yhteydessä myös kilpailuun ja Rajaton-lauluyhtyeen järjestämään koulutukseen. Olin myös säestämässä Hiiden Laulua sen 40-vuotisjuhlissa. HIFK:n pelejä kävin myös katselemassa muutamaan otteeseen. Thromos piti maaliskuussa ystäväillan Puistolassa. Minulta oli ääni täysin pois, mutta jotenkin ihmeen kaupalla onnistuin laulamaan jotenkin. Kotkassakin toki käytiin muutaman kerran kevään aikana.

Keävttöihin päästiin pihaan hyvissä ajoin maaliskuussa, kun vähäisetkin lumet sulivat suhteellisen nopeasti.  Opettajien mökillä pidettiin suurtalkoot, joiden yhteydessä kaadettiin runsaasti puita ja niitä poltetaan yhä vieläkin. Huhtikuussa kävin Irmelin kanssa elämäni ensimmäisen kerran Porkkalassa ihastelemassa meren rantaa ja muistelemassa miehitystä. Irmelin siskon poika täytti neljäkymmentä ja häntä juhlittiin musiikillisesti jossain päin Helsinkiä. 

Irmeli kävi ystävänsä kanssa Pariisissa ja minä kävelin pitkän lenkin Nuuksiossa ja vietin hauskan iltapäivän Salmisaaressa Airbusin simulaattorissa. Sain lapsilta synttärilahjaksi sellaisen simulennon ja laitoin vähän omaa rahaa lisäksi ja sittenpä lenneltiin Santorinille, jonne olisin onnistunut laskeutumaan kiitoradan viereen, itse asiassa mereen. 

Toukokuu sujui juuri niin kuin aina keväisin. Koulutöitä ja pihan siivousta, joskin ehdimme käydä Club for fiven keikalla Helsingissä. Meidän autoamme, Tyyneä, kolhaistiin ja saimme huollon ajaksi lainaksi pelottavan Volvon, jolla en sitten uskaltanut ajaa, kun sen oli niin ärhäkkä. Onneksi Tyyne oli vain kolme päivää hoidossa.

Keäsloma alkoi pääasiassa pihatöitä tehden. Meillä oli aika monta kaadetun puun kantoa häiritsemässä pihassa oloa ja niinpä tilasin kannonjyrsijän paikalle. Kannot lähtivät hetkessä. Irmelin serkut kokoontuivat juhlimaan Kotkassa kuun puolivälin tienoilla ja hyvät juhlathan siellä oli. Kävimme myös mielenosoituksessa Helsingissä - aiheena oli päiväkotiryhmien suurentamisen vastustaminen.

Ennen juhannusta vietimme sitten viikon verran aikaa Santorinilla. Nyt en ollut itsekseni, vaan matkassa olivat Essi, Jussi, Lauri, Artturi ja Emma. Mukava viikko.

Juhannuksen jälkeen kävimme Jaalassa ja sitten heti heinäkuun alussa yllätysreissulle Pariisiin. Hyvä reissu muuten, mutta 40 astetta suurkaupungissa on hieman liikaa - tai ehkä vähän enemmänkin kuin hieman. Osan viiden päivän reissustamme vietimme ystäväpariskunnan kanssa, jotka tulivat sinne pari päivää meidän jälkeemme. 

Heinäkuun puolivälissä kävimme Paavo-Pekan kanssa Kivijärvellä palelemassa - sattui taas tosi viileät päivät. Samalla reissulla käväisin myös Vesannolla. Loppukesän aikana pyörimme Hesassa ja Kotkassa ja teimme upean kävelyretken Nuuksiossa. Kävimme myös ystävien luona Hangossa. 

Elokuun alussa Thromos aloitteli jälleen hommiaan. Koulu alkoi ja minä meni kolmannelle luokalle, muu perheeni jatkoi samoissa puuhissaan kuin oli ennenkin eli mikään ei muuttunut. Thromos kävi jälleen Kuoro goes kapakka-hulinoissa ja sitten lauloimme vanhaan malliin Wichtis krouvissa. 

Seurasin toki jossain määrin surkeasti sujuneita Pekingin MM-kisoja, mutta eipä se hääviä ollut. Tyyne vaihdettiin uuteen palvelijaan, tuli Niilo ( = Nissan Note). Aloitin taas kreikan tunnit ja meillä oli jälleen uusi ope. Tosi hyvä sellainen.

Kävimme OAJ:n koulutuksesssa lähellä Tallinnaa syyskuun alkupuolella. Hyvä reissu.

Essin perheeseen tuli koira. Edwin, hauska pieni seltti.

Syksy sujui mukavasti töitä tehdessä, lauleskellessa ja retkeillessä. Kävimme muutaman kerran Salmissa.

Lokakuussa lensimme Euroopan yli Ranskan etelärannikolle, Nizzaan. Hyvä ja lämmin viikko, kiva kaupunki.

Muutenpa syksy sitten sujui ihan näppärästi joulua odotellen. Club for five lauloi Vihdin kirkossa ja sitä toki kävimme kuuntelemassa. 

Joulu tuli talvea odotellessa. Vielä jouluaattona oli lämpöasteita ja järvi lainehti vapaana. Tapanina alkoi pakkaskausi, joka ei kylläkään ollut mitenkään erikoinen, mutta jonkinlainen talvi siitä lopulta tuli.