Tänään se sitten alkaa. Nimittäin neljän SM-liigajoukkueen taisto kohti Suomen mestaruutta. Mitään ihmeellistä uutta ei ole oikeastaan jääkiekon saralla tapahtunut näissä liigakarkeloissa paitsi tietenkin se, että JyP.n valmentaja sai potkut heti, kun selvisi, että JyP:n kesäloma alkoi. Hieman jää mietityttämään, että olikohan kaikki JyP:n organisaatiossa kunnossa, kun tässä kohtaa kaveri potkitaan ulos, vaikka joukkue reilu kuukausi sitten voitti Euroopan seurajoukkueiden mestaruuden. Virtasella olisi vielä ollut vuosi sopimusta jäljellä ja jotenkin tuntuu siltä, että siellä ei kaikki ollut ihan hyvässä hollissa. Ei niistä julkisuuteen kerrota, mutta on vaan sellainen tunne, että Virtanen olisi saanut fudut, vaikka JyP olisi voittanut mestaruuden.

HIFK:ltä puuttuu tänään Erik Thorell, mikä on kyllä ankara puute. Sen verran taitava kieputtelija hän on, että ei ihan kuka tahansa tätä ruotsalaisveijaria pysty korvaamaan. HIFK ei ole kertonut varsinaista syytä Thorellin poissaololle, mutta hänhän sai viimeisessä JyP-pelissä mailasta kasvoihinsa ja onko tuo sitten syynä pelaamattomuudelle. Hyvinkin mahdollista. Ei tuo peli silti yhteen mieheen saa kaatua, jos kohta Miro Heiskasen puuttuminen olisi vielä suurempi tappio HIFK:lle. Atte Engren pystyy hyvin paikkaamaan Kevin Lankisen, jos "Kepalla" olisi jonkinlainen ongelma, mutta mainitsemani puolustajasankari on kyllä ihan omaa luokkaansa tällä hetkellä. Useiden lehtikirjoitusten mukaan Miro Heiskanen on tällä hetkellä koko SM-liigan paras pelaaja ja kyllä minä näkemäni perusteella olen ihan valmis näin uskomaan olematta sen enempää mikään asiantuntija. On se Heiskasen pelaaminen niin varmaa ollut.

Jokereiden tehohyökkääjä, Eeli Tolvanen, lähti NHL:ään kokeilemaan siipiään, mutta toistaiseksi hän ei ole kahdessa pelissä saanut aikaiseksi mitään. Varmasti niiden hyvienkin pelien aika tulee, mutta jonkin aikaa siihen menee. Hieman tavallaan huolettaa, että yritetäänkö nuorukaista ujuttaa tuohon rajuun sarjaa liian aikaisin. Sehän sitten nähdään.

Nyt olen joka tapauksessa aloittanut valmistautumisen kohti illan Kärpät-HIFK-matsia ja illalla yhdeksän tienoilla olemme paljon viisaampia tämän asian suhteen.

hifk.jpg