Vielä on viikko aikaa ennen kuin syksystä saakka harjoiteltu näytelmämme Heinähatun ja Vilttitossun toilailuista on ensi-illassa. Jokainen harjoitus vie meitä monta askelta eteenpäin ja nyt olemme jo ihan valmiita. Meikäläinen pahana rosvona, Viila-Voutilaisena, voi tässä kohtaa sanoa, että pientä viilaamista vielä, niin kyllä se siitä urkenee.

Näytelmävaatteita, peruukkeja, silmälaseja, kenkiä ja vaikka mitä on kokeiltu moneen kertaan ja toki lavastuksen kanssa on ollut työtä ihan hurjasti. Markku (ja toki monet muut) on viettänyt paljon aikaa sekä suunnittelun että tekemisen kanssa ja vanhaan malliin voi sanoa, että paketti on kasassa. Kokemus ja taito yhdessä ja sitten talkooporukan yhteistyö ovat saaneet pienen lavan taas suuremmaksi, mutta onhan siinä miettimistä ollut isommastikin.

Olen jo omasta osuudestani musiikin suhteen veisannut aika paljon ja niinpä jääköön nyt kertomatta, mutta sattuneesta syystä joudun "uhrautumaan". Roolihenkilöni ei nimittäin tietystä syystä johtuen voi olla partaveikkonen ja siksipä minun on ajettava se pois.

Minulla ei ole minkäänlaista mielikuvaa siitä, milloin viimeksi olen ollut ilman partaa - vähintäänkin leukasellaista. Siitä on takuulla kauan, sillä pikaisesti vilkaisten en viimeksi kuluneen kymmenen vuoden kuvista löytänyt ainuttakaan siloleukaista äijää. Tosin tässä iässä ei leuka ole kovinkaan siloinen - luulisin.

Pari viikkoa sitten otin tällaisen kuvan. Tämä on ollut normaali look jo melko kauan - välillä vähän pidempänä ja välillä väähän iisimpänä, mutta tätä mallia olen pitänyt matkassa. Joskus olen antanut naaman rehottaa koko matkalta, mutta enimmäkseen olen ajanut poskilta korviin saakka karvat pois.

parta1.jpg

Tässä on nyt sitten ihan pakko tehdä tällainen pehmeä lasku ja ohentaa ja harventaa leukapeltoa varovaisesti niin, että viimeisetkin karvat katoavat ensi lauantaina aamulla ja sitten kyllä täytyy kulkea kylällä in cognito (vai miten se nyt kirjoitetaankaan). Äsken saksin jo aika reippaalla kädellä ja kyllähän siitä hieman lähti maailmalle karvaa.

parta2.jpg